Ja a vedúci malej skupinky?

Joris Louwes @ Flickr.com, https://www.flickr.com/photos/jorislouwes/6921257085/

  • 7. Sep '10
  • 1 minúta
  • 4286

O základných charakteristikách vodcu malej Biblickej skupinky.

Je veľa ľudí, ktorí by mohli byť dynamickými a efektívnymi vedúcimi malej skupinky, ale myslia si, že na to nie sú dostatočne uspôsobení. Je veľa takých, ktorí by boli úžasnými vodcami, ale prehliadnu príležitosť byť použitý Pánom Bohom.

Ako tak premýšľam o ľuďoch, ktorí mi pomohli v mojom duchovnom raste, vystupuje mi z toho 6 hlavných charakteristík. Ktokoľvek, kto spĺňa tieto vlastnosti môže byť efektívnym vodcom malej skupinky. Ako si na tom ty?

Rast vo vzťahu s Ježišom Kristom. Ľudia, ktorí ma najviac ovplyvnili v mojom živote sa zaviazali rásť vo vzťahu s Kristom. Nikdy sa netvárili, že už dosiahli vrchol.

Záväzok učiť sa novým veciam. Títo ľudia sa neustále vzdelávajú. Túžia po zmene vo všetkých oblastiach ich života.

  • Úprimná láska. Staré porekadlo je stále pravdivé: „Ľudom nezáleží na tom, koľko toho vieš, kým nevedia, ako ti na nich záleží.“ Boli časy, keď ich láska bola pre mňa konfrontujúca, niekedy náročná, inokedy jemná a výchovná, no vždy prospešná.

  • Časový záväzok. Vždy boli ku mne prístupní. Je náročné ovplyvniť životy ľudí bez časovej investície do ich životov.

  • Porozumenie Božieho Slova. Najviac môj život ovplyvnili ľudia, ktorí ma viedli k Božím pravdám. Nie je nevyhnutné mať biblickú školu alebo byť teológom, ale všeobecné porozumenie Božieho Slova je kľúčové.

  • Obdarovanie v práci s ľuďmi. Vodcovia, ktorí dokážu pomôcť v raste rozumejú, ako ľudia myslia, cítia a učia sa.

Mark Whelchel. Uverejnené na stránke Studentsoul.org, © 2007, InterVarsity Christian Fellowship/USA ®. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek použitie tohto článku bez súhlasu autora je zakázané. Pôvodný článok nájdete na: www.intervarsity.org

5/5 (2 hlasy)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.