Kľúčový rozdiel medzi snahou a zotrvávaním

Lotus Carroll @ flickr.com, https://www.flickr.com/photos/thelotuscarroll/8474192347/

  • 8. Júl '13
  • 2 minúty
  • 3627

Keď sa postupne učíme prenechávať nás celých Bohu, aby mohol použiť každú časť nášho života, myslím si, že je dôležité si pamätať toto: Boh chce s nami kráčať ešte pred tým, ako chce cez nás pracovať.

Počas vianočných prázdnin som si raz zobral bokom jedného z našich chlapcov. Bol na mňa najprv nahnevaný, pretože som ho donútil vypnúť počítačovú hru, ktorú hral už väčšinu dňa. Vedel som, že to bolo správne rozhodnutie, no neznášal som ten chladný postoj, ktorý voči mne kvôli tomu mal, tak som sa ho rozhodol získať späť. Povedal som mu, že potrebujem, aby sa so mnou prešiel k neďalekému potoku.

Keď sme už boli na mieste, spýtal sa ma: „Oci, načo si potreboval, aby som sem išiel s tebou? Bez problémov si sem mohol zájsť sám!"

„Samozrejme, že som mohol, ale prečo by som to robil sám, keď sme sa mohli prejsť spolu?" odpovedal som.

Chvíľu potom, čo sme sa otočili a mierili späť do chaty, som zacítil, že jeho malá rúčka chytila moju. Počas celej cesty naspäť sme sa držali za ruky a neprehovorili ani slova.

Keď sme sa vrátili, sadol som si ku Brandi a povedal: „Práve som bol na najúžasnejšej prechádzke s Gageom!" Opýtala sa ma, o čom sme sa rozprávali a odpovedal som: „O ničom, ale moje srdce je v tejto chvíli také preplnené radosťou!"

Nie je to až tak o tej prechádzke, však? Je to o „bytí spolu".

Boh Biblie je Bohom, ktorý chce „byť spolu" s tebou. Bol si stvorený, aby si chodil s Bohom. Bol si stvorený pre život s Bohom.

Jedného dňa Ježiš vyslovil jeden ohromný výrok.

V Jánovi, v 15. kapitole vraví: „Ja som vínny kmeň a vy ste ratolesti. Keď zostávate vo mne a ja vo vás, budete prinášať mnoho ovocia. No bezo mňa nič nemôžete činiť."

Ja som vínny kmeň, vy ste ratolesti.

Teraz budete prinášať ovocie. Budete robiť úžasné veci vo svojich životoch, no vašou úlohou nie je snažiť sa robiť skvelé veci, vašou úlohou je zotrvať na kmeni, ktorým je Ježiš. Z jedného momentu do druhého. „Ak to nebudete robiť," Ježiš vraví, „z vášho života nič nevzíde."

Ratolesť má len jednu jedinú úlohu. Zachytili ste to slovo? Je to „zostať". Mám veľmi rád starší preklad tohto slova. Je to zotrvávať. Mohli by sme povedať „byť s".

Keď sa postupne učíme prenechávať nás celých Bohu, aby mohol použiť každú časť nášho života, myslím si, že je dôležité si pamätať toto: Boh chce s nami kráčať ešte pred tým, ako chce cez nás pracovať.

V Micheášovi 6:8 Boh hovorí, čo od nás žiada: „Zachovávať právo, milovať láskavosť a v pokore chodiť so svojím Bohom."

Chce, aby sme s Ním chodili.

Chce, aby sme s Ním „boli".

Keď hodnotím svoj život, je tam príliš veľa „snaženia sa" a veľmi málo „zotrvávania v Ňom".

Pete Wilson

churchleaders.com

5/5 (1 hlas)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.