Lebo mne žiť je: Kristus

Moyan Brenn @ Flickr.com, https://www.flickr.com/photos/aigle_dore/5849712695/

  • 30. Jún '11
  • 1 minúta
  • 5113
  • 12

Ježiš je pre veriaceho drahocenná perla, pre ktorú predá všetko, čo má.

"Lebo mne žiť je: Kristus." Filipským 1:21

Nie vždy bolo pre veriaceho žiť Kristus. Začalo to, keď ho Boh Duch Svätý usvedčil z hriechu a keď bol z milosti privedený, aby uvidel umierajúceho Spasiteľa činiaceho obeť zmierenia za jeho vinu. Od okamihu nebeského znovuzrodenia, človek začína žiť Krista.

Ježiš je pre veriaceho drahocenná perla, pre ktorú predá všetko, čo má. On si tak dokonale získal našu lásku, že naše srdcia bijú len pre Neho. Pre Jeho slávu žijeme, pre obranu Jeho evanjelia by sme umierali, On je vzor pre náš život. Model, podľa ktorého modelujeme náš charakter.

Pavlove slová znamenajú viac ako si väčšina myslí. Naznačujú, že zmyslom a cieľom jeho života bol Kristus — dokonca jeho život sám bol Ježiš. Staroveký svätec hovorí, že jedol, pil a spal večný život. Ježiš bol jeho dychom, dušou jeho duše, srdcom jeho srdca, životom jeho života. Môžeš ty ako vyznávajúci kresťan povedať, že takto žiješ tiež? Môžeš úprimne povedať, že pre teba žiť je Kristus?

Tvoja práca — robíš ju pre Krista? Nerobíš ju pre sebavyvýšenie a výhody pre tvoju rodinu? Pýtaš sa: „Je to zlý dôvod?" Pre kresťana áno. Ten vyznáva, že žiť je Kristus. Ako by mohol žiť pre niečo iné bez toho, aby páchal duchovné cudzoložstvo? Je mnoho tých ktorí uskutočňujú tento princíp do určitej miery, ale kto sa odváži povedať, že žil plne pre Krista, ako to urobil apoštol? A predsa iba takto sa žije skutočný život kresťana — jeho zdrojom, jeho výživou, jeho spôsobom, jeho cieľom, to všetko zhrnuté v jednom slove — Ježiš Kristus.

Pane, prijmi ma. Tu stojím modliac sa, aby som žil iba v tebe a pre teba. Nech som ako býček, ktorý stojí medzi pluhom a oltárom. Určený pre prácu alebo obetovanie. A nech je mojím heslo : „Pripravený pre oboje."

Charles Spurgeon © 2011. Slovenské evanjelizačné stredisko

5/5 (3 hlasy)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.