Nevzdávaj To S Deťmi

https://www.pexels.com/photo/sunset-love-sun-desert-105952/

  • 22. Júl '17
  • 1 minúta
  • 1959
  • 8

„I vstal a šiel k otcovi. Keď bol ešte ďaleko, uvidel ho otec, zľutoval sa, pribehol, padol mu okolo krku a vybozkával ho.“ Lk 15:20

Napriek tomu, že niektoré deti sú vychovávané v kresťanských domácnostiach, rebelujú. Niekedy zblúdia a rodičia preto majú pocit, že v niečom zlyhali. Moji synovia mali v životoch svoj vlastný „márnotratný“ čas. Obaja na istý čas opustili vieru. No nikdy sme to s nimi nevzdali a napokon sa vrátili ku Kristovi.

Ježiš raz hovoril príbeh o márnotratnom synovi: Istý otec mal dvoch synov. Mladší prišiel za otcom a žiadal od neho svoj podiel dedičstva. Netrvalo dlho a chlapec rozhýril rodinné dedičstvo na prostitútky, opilstvo a rôzne iné veci. Jedného dňa sa tento syn — hladný až na smrť, biedny a bez peňazí — vrátil domov. Ježiš hovorí, že keď ho otec zbadal, rozbehol sa mu naproti, hodil sa mu okolo krku a povedal: „Lebo tento tvoj brat bol mŕtvy, a ožil; bol stratený, a našiel sa.“ Tu je pointa, na ktorú by som rád poukázal: tento chlapec bol vychovaný v milujúcej domácnosti a napriek tomu rebeloval. To sa môže stať. Ak máš dieťa, ktoré „zmárnotratnie“, ostaň verný/á svojej viere. Drž svoj kurz. Keď bol môj syn Christopher vo fáze rebélie, vedel, že som sa zaujímal. Snažil som sa komunikovať, aj keď on sa so mnou rozprávať nechcel. Vedel, že ho milujem. Možno je pre teba dnešný deň ťažký. Možno sa ti už dlhšiu dobu deti neozvali. Možno si už s nimi dlhšie nehovoril. A oni nevolajú. Nechcú tvoju vieru a nechcú tvoj život. Nevzdávaj to — nikdy by sme to nemali s našimi deťmi vzdávať. Modli sa. Tvoje deti môžu utiecť pred tvojou prítomnosťou, no nemôžu utiecť pred tvojimi modlitbami.

4,5/5 (11 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Chcete dostávať EVS zamyslenia mailom? Prihláste sa na odber.

Kliknutím na tlačidlo „Prihlásiť“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.