Novoročné predsavzatia?

Angie Torres @ Flickr.com, http://www.flickr.com/photos/angietorres/4564135455/

  • 22. Mar '12
  • 1 minúta
  • 3442

Ako sa vám darí plniť vaše novoročné predsavzatia? Nie, nenechám vás na ne zabudnúť. Aké? Zabudli ste na to, aké boli? Napísali ste si ich? Skúste ten papier nájsť.

Toto je posledný týždeň v prvom štvrťroku 1981. Ako sa vám darí plniť vaše novoročné predsavzatia? Nie, nenechám vás na ne zabudnúť. Aké? Zabudli ste na to, aké boli? Napísali ste si ich? Skúste ten papier nájsť.

Nenechajte sa odradiť. Dnes je začiatok zvyšku vášho života. Pouvažujte v pokoji päť minút a dajte si niekoľko predsavzatí na ďalšie tri mesiace. Na konci júna ich potom vyhodnotíme. Tak ako hovoril Pavol (Flp 3:13): „Zabúdam na to, čo je za mnou, snažím sa o to, čo je predo mnou, cieľ mám stále pred sebou… " Buďme takýmito nasledovníkmi.

Siedma kapitola knihy Jozue hovorí o tom, ako sa vysporiadať so zlyhaniami z minulosti. Áchan neposlúchol Boha a vzal si korisť, ktorú nesmel. A preto je Izrael v nasledujúcom boji porazený. Jozua je zdrvený. Roztrhne si rúcho, vrhne sa tvárou k zemi a plače pred Bohom. Boh prichádza úžasným spôsobom a hovorí priamo: „Vstaň, prečo ležíš tvárou k zemi? Izrael zhrešil. To je dôvod, prečo boli bití. Vstaň a zbav sa hriechu." (v. 10 -13).

Tak teda, netočme sa stále okolo a nenariekajme nad všetkými našimi zlyhaniami. Vstaňte. Oľutujte. Zbavte sa hriechu. A vydajme sa na cestu do mesta Áj: „Neboj sa a nestrachuj… dávam ti do rúk ajského kráľa." (8, 1)

Obnovte si novoročné predsavzatia alebo si dajte nové. Napíšte si ich. Prilepte si ich na zrkadlo v kúpeľni. Určte si hranice. A nezabudnite pridať toto: „Keď zlyhám, nebudem z toho skľúčený v zúfalstve.

Pozdvihnem svoje srdce k Božej milosti, oľutujem a začnem znova." Budúci život je príliš vzácny. Šancí na radostnú službu je priveľa na to, aby sme minulosti dovolili ochromiť nás.

Pastor John Piper

By John Piper. © Desiring God. Website: desiringGod.org

Pôvodný článok nájdete na: www.desiringgod.org

5/5 (1 hlas)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.