Plač A Pracuj

https://www.pexels.com/photo/loss-old-woman-hands-507408/

  • 26. Aug '17
  • 1 minúta
  • 2863
  • 31

Keď som počul tieto slová, sadol som si, plakal a trúchlil som niekoľko dní. Postil som sa a modlil pred nebeským Bohom. — Nehemiáš 1:4

Alexander Maclaren povedal: „ Povedzte mi, ako hlboko súcití kresťan, a ja vám poviem, do akej miery je použiteľný.“ Kam siaha tvoj súcit? Boh neprestajne hľadá ľudí, ktorým záleží na spáse iných. Veľa kresťanov tvrdí, že im prílišná plachosť alebo strach z niečoho bráni podeliť sa o svoju vieru s neveriacimi. Ale ja si myslím, že ich v skutočnosti večnosť neveriacich nezaujíma. Nehemiáš slúžil kráľovi a mal vplyvné postavenie. Nebol kazateľom, kňazom ani zákonníkom. Nebol zapojený do žiadneho druhu služby, ako by sme to dnes nazvali. Ale miloval Boha. A jedného dňa mu niekto povedal o neutešenej situácii židov a o tom, že múry Jeruzalema, ktoré niekedy stáli na Božiu slávu, sú v ruinách. Nehemiáš začal plakať a modliť sa. Ale po plači začal pracovať. Po zúfalstve prišlo odhodlanie. Dotklo sa ho to a chcel niečo urobiť. Preto sa modlil, vymyslel plán a začal ho rozvíjať.

Dotýka sa ťa, že vieš o mnohých, ktorí nepoznajú Krista a v skutočnosti sú na ceste k istému odsúdeniu? Pohne to tebou? Pokým to tebou v hĺbke duše nepohne, neurobíš ani krok. Účinné zdieľanie viery začína tým, že nám Pán Boh dá starosť o druhých a tá nás vedie k modlitbe. No potom musíme vyjsť von a niečo urobiť. Ja osobne radšej pôjdem, spadnem na tvár a urobím všetky možné chyby pri šírení mojej viery. Je to lepšie ako nikdy nič ani neskúsiť.

Keď len sedíme a pre strach zo zlyhania nič nerobíme, premeškáme to, čo nás Boh povolal urobiť.

4,7/5 (27 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Chcete dostávať EVS zamyslenia mailom? Prihláste sa na odber.

Kliknutím na tlačidlo „Prihlásiť“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.