Prechádzaš práve peklom?

Calsidyrose @ Flickr.com, https://www.flickr.com/photos/calsidyrose/4925267732/

  • 22. Okt '14
  • 2 minúty
  • 2409

Mesiace som sa uprostred noci budil zmáčaný potom.

Mesiace som sa uprostred noci budil zmáčaný potom. Do môjho života vtrhla úzkosť, zatiaľ čo stovky talentovaných študentov na zozname čakali na účasť na našich programoch v Afrike.

Vrcholom toho všetkého je, že s manželkou už o pár týždňov čakáme naše prvé dieťa. Sme samozrejme vzrušení, ale pravdupovediac, budúcnosť vyzerá strašidelne.

Obava, strach, zdesenie, ľútosť.

Všetci sme to zažili.

Podobne, ako to robia mnohí, aj ja som sa v tomto čase skúšky ponáhľal k základom svojej viery, modliac sa horlivo za pokoj a duchovnú obnovu.

Potom som našiel jednu pasáž v knihe od Sarah Youngovej Jesus Calling (Ježišovo volanie), ktorá to všetko zmenila. Toto boli slová, ktoré mi pomohli odraziť sa od dna. Slová, ktoré po prvýkrát za veľmi dlhý čas upokojili ohnisko obáv v mojom vnútri.

Pomohli mi nájsť odpočinutie v týchto pravdách:
1. Moja budúcnosť je neistá. Taká má byť.
2. Skryté veci patria Pánovi a budúce veci sú skrytými vecami.
3. Moje obavy sú skutkom vzbury.

Na najvrchnejšej poličke v mojej kancelárii mám zelený zakladač, v ktorom sa nachádzajú niektoré z mojich najcennejších dokumentov. Nie sú to ocenenia, certifikáty ani fotografie. Sú to ústrižky modlitieb a citáty, podobné tým vyššie. Tieto krátke zamyslenia, písané rukou alebo vytlačené z počítača, v kancelárii fungujú ako kotvy nádeje v časoch neistoty.

Posledných pár mesiacov tento zakladač stále rástol.

To, čo ma tento rok zachránilo, bolo, že som tento zakladač otváral každé ráno, aby som znova a znova čítal jeho obsah. Vyhradil som si každý deň 20 minút a nechal som tieto pre mňa dôverne známe slová na seba pôsobiť. Tie isté slová od tých istých ľudí stále dookola. Toto opakovanie, tento skutok poslušnosti, sa stal základom môjho dňa. A zázračne mi priniesol pokoj.

Založ si svoj vlastný zelený zakladač. Dovoľ nech sa stane tvojím duchovným a emocionálnym núdzovým výstrojom.

Nikto nepovažuje za neobyčajné nosiť v aute autolekárničku s prvou pomocou alebo mať v pivnici niekoľko litrov pitnej vody pre prípad núdze.

Pre dušu by sme mali používať rovnaké pravidlá.

V čase, keď máš jasnú myseľ a si plný nádeje, zhromažďuj citáty, frázy, verše, modlitby a listy povzbudenia, o ktorých vieš, že ich budeš potrebovať v časoch pochybností a zúfalstva.

Urob z toho rutinný návyk. Každý deň v rovnaký čas prečítaj obsah svojho zakladača. Budeš prekvapený spôsobom, akým ťa tento návyk bude viesť do budúcnosti.

Justin Zoradi
Pôvodný článok nájdete na: storylineblog.com

4,3/5 (4 hlasy)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.