Pripútaj moje túlavé srdce k Tebe

Tom @ Flickr.com, https://www.flickr.com/photos/an_untrained_eye/7239433836

  • 11. Mar '14
  • 2 minúty
  • 2948

V boji proti tuláctvu potrebuje srdce obrátené k Bohu neustále povzbudenie.

Z pozorovania a skúsenosti som zistil, že najobľúbenejšou strofou chválospevu Roberta Robinsona „Príď, prameň každého požehnania" je táto:

Ach, aký veľký dlžník milosti
som denne nútený byť!
Nech Tvoja dobrotivosť, ako putá,
Pripúta moje túlavé srdce k Tebe.
Náchylné k blúdeniu, Pane, cítim to,
Náchylné opustiť Boha, ktorého miluje,
Tu je moje srdce, ach, vezmi a zapečať ho,
Zapečať ho pre Tvoje kráľovstvo.

Prečo majú kresťania radi tieto verše? Pretože nám to skvele pomáha vymodliť stonanie, ktoré prežívame, keď žijeme paradox kresťanského života, ktorý Pavol opisuje v Liste Rímskym 7:

Pre mňa, ktorý chcem konať dobré, nachádzam teda zákon, že zlé je pri mne. Podľa vnútorného človeka s radosťou súhlasím s Božím zákonom, ale vo svojich údoch vidím iný zákon, ktorý bojuje proti zákonu mojej mysle a zotročuje ma zákonom hriechu, čo je v mojich údoch. (verše 21–23)

Robinson zachytáva vo veršoch neobyčajnú skúsenosť srdca obráteného k Bohu. Túži po Bohu a vidí „hmlisté obrazy akoby v zrkadle", má v ňom radosť, hoci zároveň žije ako zajatec v telesnom väzení bezbožného tuláctva ( 1. List Korintským 13:12). Sme uistení a povzbudení, keď môžeme vyjadriť tento zápas v modlitebnej piesni v spoločenstve s našimi túlavo-náchylnými priateľmi obrátenými k Bohu.

V boji proti tuláctvu potrebuje srdce obrátené k Bohu neustále povzbudenie. Biblia nám vraví, aby sme sa „napomínali navzájom deň čo deň", aby naše srdce nezatvrdilo mámenie hriechu (List Židom 3:13).

Dovoľte, aby som vám odporučil jeden veľmi užitočný nový zdroj napomenutia srdca: Srdce obrátené k Bohu: Váženie si Boha, ktorý ťa miluje napísané Johnom Piperom. Je to zbierka päťdesiatich (2–3 stranových) zamyslení na široký okruh tém, z ktorých každé jedno je napísané tak, že ťa povzbudzuje v snahe milovať Boha — Boha, ktorý ťa miloval ako prvý(1. List Jána 4:19) — z celého srdca.

Ako kresťania sme všetci súčasťou Odporu. Vzdorujeme diablovi a jeho úkladom (List Jakuba 4:7), odolávame pokušeniam, ktoré na nás číhajú (1. List Jána 2:16) a, čo je najťažšie zo všetkého, odolávame klamlivej časti nášho srdca, ktorá je tak veľmi náchylná zatúlať sa preč od Boha ( Jeremiáš 17:9). Modlíme sa, aby Boh pomocou tejto knihy pripútal tvoje túlavé srdce k nemu.

Jon Bloom © Desiring God. Website: desiringGod.org

Pôvodný článok nájdete na: www.desiringgod.org

(0 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.