V Jeho mene

Adi ALGhanem @ Flickr.com, https://www.flickr.com/photos/adi_alghanem/4495276484/

  • 17. Máj '11
  • 3 minúty
  • 5656

Len Jedno meno má v nebi význam…

Je len jedno meno, ktoré má v nebi význam. Je to meno Božieho Syna, Ježiša Krista. Toto meno nám otvorilo nebo, pretože Pán Ježiš odstránil naše hriechy a sám sa stal našou spravodlivosťou pred Bohom.

"Doteraz ste o nič neprosili v mojom mene. Proste a vezmete, aby vaša radosť bola úplná."
Evanjelium podľa Jána 16:24

Keď Pán Ježiš opúšťal učeníkov, dal im nové právo, ktoré predtým nemali.

Môžu prosiť v Jeho mene.

V tomto mene spočíva Božské splnomocnenie. Ten, kto prichádza pred Boha v Ježišovom mene, dostáva to, čo prislúcha Pánovi Ježišovi v nebi u Boha.

Keď prichádzame pred Boha, nemôžeme si robiť žiadne nároky na základe toho, čo sme dokázali. Naše skutky, naša zbožnosť, náboženskosť, alebo hocičo iné, o čom si myslíme, že má vplyv na náš vzťah s Bohom, nás len privádzajú pod Boží súd a nedávajú nám žiadne práva pred Bohom.

Je len jedno meno, ktoré má v nebi význam. Je to meno Božieho Syna, Ježiša Krista. Toto meno nám otvorilo nebo, pretože Pán Ježiš odstránil naše hriechy a sám sa stal našou spravodlivosťou pred Bohom. Ten, kto prichádza pred Boha, môže to spraviť len v Jeho mene, v ktorom je odpustenie hriechov a spravodlivosť bez zákona.

Preto je pre nás v Ježišovom mene otvorené nebo.

Čokoľvek potrebujeme, môžeme o to prosiť v Jeho mene.

Neznamená to, že Boh nám dá všetko, po čom túžime, a na čo má 'starý' človek chuť. Modliť sa, aby sme naplnili naše žiadosti, to nazýva Božie Slovo zlým modlením. Boh hovorí, že ten, kto tak robí, nie je vypočutý v nebi a nedostáva nič. Ani vtedy nás Pán nechce počuť, keď vo svojom srdci nevidíme neprávosť. (Ž 66:18)

O všetko, čo potrebujeme, aby sme žili ako kresťania, aby sme robili skutky, na ktoré nás Boh už vopred uspôsobil, aby sme sa správali spravodlivo a rozumne voči iným ľuďom, aby sme žili spravodlivý a pravdivý život — o to všetko sa môžeme odvážne modliť k Bohu v Ježišovom mene!

Netýka sa to len duchovných vecí, ale tiež telesných vecí, ako sú zdravie, financie a iné, ktoré sú tiež potrebné.

Môže sa samozrejme stať, že Boh odpovie inak, ako sme si predstavovali, ale jedna vec je istá.

On nás počuje a pomáha nám!

„Keď niekto chce plniť Jeho vôľu, rozozná to učenie, či je z Boha, alebo či sám od seba hovorím.Evanjelium podľa Jána 7:17

Ako môžem vedieť, že Biblia je Božie Slovo? Ako môžem vedieť, že existuje Boh? Mnohí ľudia majú v sebe takéto otázky. Je možné, aby našli odpoveď, ktorá im pomôže?

Jeden človek oslovil duchovného pastiera: „Ak mi dokážete, že Boh existuje, tak v Neho budem veriť“.

Duchovný pastier mu odpovedal: „Dobre, ale pod jednou podmienkou. Ak vy dokážete slepcovi, ktorý sedí v rohu izby, že to, čo stojí v strede na dlážke, je stôl, potom aj ja dokážem vám, že Boh existuje.“
„Môžem mu to povedať,“ povedal muž.
„Ale čo keď ten slepec odpovie: ´Neverím´?“
„Tak môžem zatriasť stolom a posunúť ho tak, aby to počul.“
„Ten zvuk nepochádza od stola,“ môže povedať slepec.
„Potom by som slepca priviedol ku stolu a položil by som naň jeho ruky, aby ho mohol ohmatať a cítiť ho.“
„To je veľmi rozumné,“ odpovedal duchovný pastier. „Je to veľmi podobné tomu, čo nazývame ´zažiť´ Boha.“

Ak má človek dosiahnuť cieľ, musí ísť cestou, ktorá k nemu vedie. Ak ide človek inou cestou, cieľ nemôže dosiahnuť. Ak máme spoznať a zažiť, že to, čo Ježiš povedal, je naozaj Božie Slovo, a ak máme spoznať, že existuje živý Boh, musíme ísť cestou, ktorú nám ukazuje Pán Ježiš. Toto je cesta: „Keď niekto chce plniť Jeho vôľu, rozozná to učenie, či je z Boha, alebo či sám od seba hovorím“ (J 7:17).

Sám Pán Ježiš a Jeho slovo, ktoré je z Boha, je cesta. Božie Slovo nie je dané preto, aby sme nad ním špekulovali. A nie je dané ani na to, aby bolo témou polemík. Je dané preto, aby sme ho prijali a podriadili sa mu.
Ten, kto tak robí, stretne Boha a zažije, čím Božie Slovo v skutočnosti je!

Pri prameni. Øivind Andersen. Slovenské Evanjelizačné stredisko © 2008.
Všetky práva vyhradené.

5/5 (3 hlasy)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.