Všetko čo robíš poznač prvotriednosťou

kiddharma @ flickr.com, http://www.flickr.com/photos/kiddharma/90002509/

  • 27. Okt '13
  • 3 minúty
  • 3802

Všetko čo robíme je odrazom toho, kým sme a koho uctievame.

Všetko čo robíme je odrazom toho, kým sme a koho uctievame.

Ak nám Boh dal to najlepšie zo seba v Ježišovi, nemali by sme túžiť dať jemu a ľuďom, ktorým slúžime späť to najlepšie z nás cez našu prácu?

Prvotriednosť je definovaná ako "Kvalita byť výrazne alebo extrémne dobrý".

Či obraciaš hamburgery v lacnej reštaurácii, umývaš podlahy, pracuješ ako úradník v prestížnej spoločnosti alebo slúžiš v zborovom tíme, ktorý zabezpečuje bezplatné stravovanie a ubytovanie, rob to prvotriedne!

Poznač svoju prácu prvotriednosťou, ktorá oslávi Boha!

Chcem sa s vami podeliť o 5 charakteristík prvotriednosti, ktoré mi pomohli stať sa hráčom národného amerického futbalového tímu a teraz mi pomáhajú slúžiť ako pastorovi.

1. Ľudia, ktorí sú prvotriedni vo svojej práci, majú VÁŠEŇ pre to, čo robia.

Je nemožné byť mimoriadny vo svojej práci, ak nemáš vášeň pre to, čo robíš. Vášeň je dynamická vlastnosť, ktorá dodáva povinnostiam príchuť a život.

Vášeň ti nedovolí urobiť niečo podpriemerne.

Vášeň ťa núti robiť veci najlepšie ako vieš, zvlášť, keď sa nikto nepozerá.

Máš vášeň pre to čo robíš? Ak nie, prečo? Čo budeš robiť inak?

2. Ľudia, ktorí sú prvotriedni vo svojej práci, sa UČIA.

Ak nevieš čo robíš, je pre teba takmer nemožné byť vo svojej práci prvotriedny. V piatom ročníku som bol lepším hráčom amerického futbalu než v prvom. Prečo? Pretože som študoval a učil som sa detaily a odtiene hry. To sa potom previedlo do lepšieho výkonu.

Učíš sa detaily svojej práce? Vynakladáš viac snahy na to, aby si bol prvotriedny v tom, čo robíš? Ak nie, prečo? Čo budeš robiť inak?

3. Ľudia, ktorí sú prvotriedni vo svojej práci, majú TVRDÚ PRACOVNÚ MORÁLKU.

Veľa ľudí iba hovorí o tom, aké to je byť prvotriedny, ale len veľmi málo ľudí má pracovnú morálku, ktorej výsledkom je prvotriednosť. S poľutovaním som zistil, že mnohí sa uspokoja s tým, že sú vo svojej práci priemerní.

Myslím si, že priemernosť sa vyskytuje preto, lebo ľuďom chýba spojenie viery s ich pracovným životom. My však nepracujeme pre ľudí, ale slúžime Pánovi vesmíru s talentami, ktoré nám požehnal. (Kol 3:22–25)

Máš pracovnú morálku, ktorej výsledkom je prvotriednosť? Ak nie, prečo? Čo budeš robiť inak?

4. Ľudia, ktorí sú prvotriedni vo svojej práci, majú schopnosť SÚSTREDIŤ SA.

Žijeme v dobe mnohých možností a rozptýlení. Výsledkom toho je, že sme rozptýlení robením toľkých vecí, že pre našu prvotriednosť nerobíme nič.

Prvotriednosť si vyžaduje sústrediť sa na tú „jednu vec" a mať odolnú myseľ, aby sme zahnali rozptýlenia a v tej chvíli sa pohrúžili do primárnej úlohy.

Podľa najnovšej štúdie výskumníkov z Univerzity v Utahu, ľudia, ktorí robia veľa vecí naraz sú v skutočnosti menej produktívni než ľudia, ktorí sa zamerajú v určitom čase na jednu vec. Dokonca viac depresívne: ľudia, ktorí si veria, že sú skvelí v robení viacerých vecí naraz, vážne preceňujú svoje schopnosti.

Necháš sa ľahko rozptýliť? Robíš toho toľko veľa, že nerobíš nič prvotriedne? Čo budeš robiť inak?

5. Ľudia, ktorí sú prvotriedni vo svojej práci, sa vedia OBETOVAŤ

Na strednej škole som sa naučil, že ak som chcel získať futbalové štipendium na vysokú školu, musel som sa obetovať. Znamenalo to nerobiť nejaké veci, ktoré robili moji rovesníci. Občas to bolo bolestivé. Ale tieto obete mi umožnili, aby som mal za svoje vysokoškolské štúdium zaplatené a splnomocnili ma hrať šesť rokov v národnej futbalovej lige (Colts 1993–1997 & Carolina Panthers 1998)

Posun z priemernosti do prvotriednosti vás bude niečo stáť, možno niečo veľmi hodnotné. Si ochotný obetovať sa pre prvotriednosť? Ak nie, prečo?

Buď významný umelec! Všetko, čo robíš, poznač prvotriednosťou, ktorá oslávi Boha.

Rozmýšľajte nad tým.

Pastor Derwin

Derwin L. Gray @ 2012

Pôvodný článok nájdete na www.derwinlgray.com

(0 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.