Vypni Telefón A Hľadaj!

https://www.pexels.com/photo/lights-night-bokeh-focus-63572/

  • 19. Aug '17
  • 3 minúty
  • 2300
  • 16

Vedome opakujem: „Dovoľ Bohu, aby vstúpil do tvojho života!“ Inak stratíš silu v svojom boji proti hriechu, nech by si sa akokoľvek pevne rozhodol, že teraz už budeš naozaj bojovať z celého srdca.

Lebo keď už konečne vidíš svetlo a myslíš si, že si vo viere pokročil, prichádza trpký pád. A vtedy si povieš: „Taký, ako ja, nemá šancu.“ Ale toto pre Boha nie je žiadna novinka. No, keďže my sami si nevieme uvedomiť, že vo všetkých oblastiach nášho života závisíme na Kristovi, musí nám to zjaviť Pán s pomocou Svätého Ducha.

Ten, kto toľkokrát úplne zlyhal a kto je pokorený a zlomený až tak, že vzdáva svoju snahu, ten tiež zažíva, že to, čo bolo úplne nemožné, keď sme sa najviac snažili a bojovali, stalo sa nekonečne ľahkým, keď do toho vstúpil Pán. Keď nám dal vieru, pokoj, radosť, nádej a moc, ktorá je skrytá v slobode v Kristovi. A to, na čo Pán teraz čaká, je, že Ho vpustíš s Jeho víťazstvom do svojho života.

No možno si povieš: „Ale ako Ho mám vpustiť?“

Vpustíš Ho tak, že si vydelíš čas na štúdium Božieho slova, čas na ticho a modlitbu. V neposlednom rade tiež tak, že budeš mať čas na duchovné rozhovory s veriacimi priateľmi, kde si spolu čítate, rozprávate sa, modlíte a spievate. Jednoducho využijete čas na rozhovory o viere a budete rásť v milosti a poznaní a budete zbudovaní na základe apoštolov a prorokov, kde uholným kameňom je sám Pán Ježiš Kristus.

Vtedy zažiješ, že Boh ti nielen zasiahne do života a dá ti úplnú istotu, že tvoje hriechy sú odpustené a že Božie odpustenie prebýva nad tvojím životom, ale skutočne uvidíš aj Jeho svetlo, ktoré svieti uprostred tmy. Ale vždy pamätaj na dvojité ukotvenie: základ apoštolov a prorokov, kde uholným kameňom je sám Pán Ježiš Kristus.

Drahý priateľu, vypni hudbu, vypni televízor, vypni na chvíľu telefón a buď prítomný v skutočnosti, ktorú je možné vidieť a zažiť len vtedy, keď sa človek odváži byť pred Večným ticho.

Boh túži zasiahnuť do tvojej prázdnoty a tmy, aby zažal svoje Božie svetlo práve v tvojej núdzi. Kto z vás sa bojí Hospodina a počúva hlas Jeho služobníka? Kto chodí v tme a nežiari mu svetlo, nech dúfa v meno Hospodinovo a nech sa spolieha na svojho Boha. (Iz 50:10)

Vtedy zažiješ prorockú pravdu, ktorá leží skrytá v slovách: Ľud, ktorý chodí vo tme, uzrie veľké svetlo; nad tými, ktorí bývajú v temnej krajine, zažiari svetlo. (Iz 9:2)

Nech ťa Boh požehná, skutočne sa dotkne tvojho srdca a zasiahne ti do života. Viem, že On môže a chce. Môžeš mať skutočne veľké očakávania, keď si zvolíš, že budeš hľadať Boha, ktorý povedal: „Kto hľadá, nájde!“

Ale je dôležité, ako hľadáme.

Raz som išiel na šestnásť dní do USA. V to ráno, keď ma manželka mala odviezť na letisko, sme trochu meškali. Keď sme bežali k autu, manželka sa ma spýtala: „Pas máš, však?“ A ten som práve nemal. Nuž, nebolo to nič strašné, ešte stále bolo dosť času na to, aby sme stihli lietadlo. Strašné to začalo byť vtedy, keď som pas nenašiel tam, kde zvyčajne bol. Ak neprídem načas, lístok stratí platnosť a ja nemám peniaze na nový. Čo sme vtedy spravili? Povedali sme si, že budeme päť minút hľadať?

Nie, nerozprávali sme o tom, ako dlho budeme hľadať. Mali sme pred sebou jeden jediný cieľ: nájsť môj pas. Manželka povedala dcéram: „Kristína, hľadaj v kuchyni, Anita, ty hľadaj v obývačke.“ Ja som mal prehľadať obleky a šaty a manželka spálňu. Nebolo ani reči o tom, že by sme prestali hľadať, kým nenájdeme. Toto je hľadanie.

Inokedy, keď som prišiel domov z práce a sadol som si k novinám, lebo ma tam upútal zaujímavý článok, prišla ku mne najmladšia dcéra a spýtala sa ma: „Oci, nevidel si moje farbičky?“ Zdvihol som zrak, pozrel som sa na stôl a povedal: „Nie.“ Toto nie je hľadanie. Lenivosť, ľahostajnosť a to, čo bolo pre mňa v tej chvíli dôležité, vyhralo. Sklamal som vlastné dieťa, ktoré ma prosilo o pomoc. Boh však taký nie je, keď Ho hľadáme.

No pamätajme si! Nie je hľadanie ako hľadanie. Ježiš hovorí: „Kto hľadá, nájde!“ Dopraj si dosť času na hľadanie. Vypni rádio, vypni televíziu, vypni mobil, odlož noviny a vážne hľadaj!

Potom si telefón zapni, je súčasťou života. Ale nezabudni ho vypínať, aby sa ticho a premýšľanie tiež stali bežnou súčasťou tvojho života.

4,7/5 (26 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Chcete dostávať EVS zamyslenia mailom? Prihláste sa na odber.

Kliknutím na tlačidlo „Prihlásiť“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.