Život So Zámerom

https://www.pexels.com/photo/woman-with-denim-jacket-walking-in-the-crowd-of-people-128983/

  • 5. Aug '17
  • 1 minúta
  • 2257
  • 76

„Keď prišiel tam a videl milosť Božiu, zaradoval sa a napomínal všetkých, aby podľa úmyslu srdca zostali verní Pánovi.“ Sk 11:23

Psychológ William Moulton Marston robil prieskum, v ktorom sa 3 000 ľudí spýtal: „Kvôli čomu žiješ?“ Výsledky ho šokovali. Zistil, že 94 % opýtaných odpovedalo, že len prežíva prítomnosť, zatiaľ čo čaká na budúcnosť. Ľudia to opísali ako čakanie na niečo, čo sa stane. Čakali na to, kým deti dospejú a opustia domov, čakali na ďalší rok, čakali na ďalšiu príležitosť, kedy budú môcť ísť na vysnívanú dovolenku. Proste čakali na zajtrajšok.

Takto môžeme prežiť naše celé životy — v čakaní na niečo, čo sa má stať a medzičasom nám život pretečie pomedzi prsty. Nemáme žiadny zámer. Nemáme žiadny smer. Márnime naše životy. Ako raz niekto povedal: „Niektorí zomrú úlomkom granátu a iní padnú v ohni, mnohí však zahynú kúsok po kúsku v malých hrách.“ Mať zámer je veľmi dôležité. Je ako kotva v búrke. Ako základňa v boji. V Novom Zákone čítame o Barnabášovej návšteve v Antinochii: „Keď prišiel tam a videl milosť Božiu, zaradoval sa a napomínal všetkých, aby podľa úmyslu srdca zostali verní Pánovi“ (Sk 11:23). Druhá kapitola Listu Efezkým píše o nás, keď sme ešte nepatrili Kristovi: „Tak (naplnil) aj vás, mŕtvych pre vlastné prestúpenie a hriechy, v ktorých ste kedysi žili primerane veku tohto sveta, podľa kniežaťa mocností vzduchu, ducha pôsobiaceho teraz v neposlušných synoch“ (2 Ef 1:2). Tak sme niekedy žili. Potom sme zistili, že existuje Boh. Objavili sme Jeho Slovo. Zistili sme, že existujú pravidlá, podľa ktorých treba žiť — dobro a zlo, pravda a lož , čierna a biela. To z nás robí mužov a ženy so zámerom. Vedia aj ostatní ľudia, komu patríš? Ak sa za nič nepostavíš, môže sa ti veľmi ľahko stať, že kvôli čomukoľvek spadneš.

4,7/5 (12 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Chcete dostávať EVS zamyslenia mailom? Prihláste sa na odber.

Kliknutím na tlačidlo „Prihlásiť“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.