10 vecí, za ktoré sa môžete modliť pre svoju manželku

Noukka Signe @ Flickr.com, https://www.flickr.com/photos/velvettears/5982590252/

  • 1. Apr '13
  • 2 minúty
  • 32075
  • 16

Je to nádherná vec — zázrak — keď sa vložíme do posväcovania ostatných rovnako, ako sme uchvátení posväcovaním seba samých.

Náš hlad po Bohu nie je obmedzený iba na našu komôrku. Ako postupom času spoznávame Boha a nachádzame potešenie vo všetkom, čím pre nás je v Ježišovi, naša radosť v Ňom vyplývajúca z osobnej skúsenosti spôsobuje to, že ju túžime šíriť ďalej ľuďom okolo nás. Jeden z najjednoduchších spôsobov, ktorým si môžeme uvedomovať, že to berieme vážne, je spôsob ako sa modlíme — želajúc a prosiac pre ostatných rovnaké veci, ako si želáme a prosíme pre seba.

Je to nádherná vec — zázrak — keď sa vložíme do posväcovania ostatných rovnako, ako sme uchvátení posväcovaním seba samých. A najlepšie miesto, kde začať, je pri našich manželských partneroch.

Takže, muži, tu je desať vecí, ktoré si môžete želať (a žiadať od Neho) pre vašu manželku:

1. Bože, buď jej Bohom — jej všetko uspokojujúcim pokladom a všetkým. Naplň ju túžbou po Tvojej zvrchovanej nadvláde nad všetkými jej túžbami (Žalm 73:24–25).

2. Zväčši jej vieru — daj jej skalopevnú dôveru, že Tvoja neporovnateľná moc, vždy koná v súlade s jej absolútnym dobrom v Kristovi (Rímskym 8:28–30).

3. Zintenzívni jej radosť — radosť v Tebe, ktorá opúšťa všetko pre bohatstvo Tvojej milosti v Ježišovi, ktorá hovorí pevne, jasne, radostne: „Pôjdem kamkoľvek a urobím čokoľvek, ak si tam ty" (2. Mojžišova 33:14–15).

4. Zjemni jej srdce — zachráň ju od cynizmu a urob ju citlivou na Tvoju prítomnosť v najkomplikovanejších detailoch špinavých plienok a kopy iných potrieb, ktoré ju povolávaš naplniť (Židom 1:3).

5. Daj, nech sa stará o Tvoju cirkev — buduj v jej živote vzťahy, ktoré ju vyzývajú a nabádajú kráčať v súlade s pravdou evanjelia, a vedú ju k tomu, aby milovala spoločenské zhromaždenia, Večeru Pánovu a každodenný život cirkvi (Marek 3:35).

6. Daj jej múdrosť — daj, nech vidí rozmery skutočnosti, ktoré by som ja prehliadol, a sprevádzaj jej videnie nežným, tichým duchom, ktorý je bezpečný a oslavovaný (1. Petrov 3:4).

7. Podopieraj jej zdravie — pokračuj v dávaní Tvojho daru zdravia a ochraňuj nás od opovážlivosti; je to skrze krvou vykúpenú milosť (Žalm 139:14).

8. Znásob jej vplyv — povzbudzuj a prehlbuj vplyv, ktorý má na naše deti. Daj jej ho zazrieť. Vylej ju v láske pre našich blížnych a učiň nové spôsoby, ako ich zapojiť na Ježišovu slávu (Ján 12:24).

9. Daj, nech počuje Tvoj hlas — nech číta Bibliu a prijíma ju takú, aká je, Tvoje slovo… Tvoje Slovo samé pre ňu tam, kde žije, plné milosti a moci a všetkého, čo potrebuje, týkajúce sa života a zbožnosti (2. Petrov 1:3).

10. Prekonaj ju Ježišom — nech je jednotná s Ním, nech je novým stvorením v Ňom, nech je Tvojou dcérou v Ňom… Nie viac v Adamovi a mŕtva pre hriech; teraz v Kristovi a živá pre Teba, navždy (Rímskym 6:11).

A potom tisíc ďalších vecí. Amen.

Jonathan Parnell © Desiring God. Website: desiringGod.org

Pôvodný článok nájdete na: www.desiringgod.org

4,6/5 (32 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.