Manželstvo je vedľajšia téma

Photo by freestocks on Unsplash, https://unsplash.com/photos/a1Fmxesw31g

  • 24. Feb '21
  • 1 minúta
  • 1660
  • 23

Deň 1 z 30 • Čítanie na dnes Izaiáš 40:12–31

Plán na čítanie Ty a ja navždy si môžete nájsť na vašom smartfóne pomocou aplikácie Biblia od YouVersion alebo na stránke www.bible.com. V tomto 30-dňovom čitateľskom pláne Francis a Lisa Chanovci nepristupujú k manželstvu tradične, ale ponárajú sa do Písma. Podľa neho zisťujú, čo znamená mať vzťah, ktorý uspokojí aj tie najhlbšie zákutia našej duše. Rovnako ako Bláznivá láska zmenila náš pohľad na náš osobný vzťah s Bohom, Ty a ja navždy zmení náš pohľad na manželské vzťahy.

Obávam sa, že z manželstva robíme priveľkú vedu. Hoci Boh manželstvo vymyslel, nekladie naň hlavný dôraz. Pozrime sa na to zo správnej perspektívy: Biblia je kniha pre nás od Boha, podľa ktorej máme žiť, nasledovať Ho, robiť Mu radosť a radovať sa z Neho. Na to, aká je veľká, hovorí o manželstve pomerne málo. Hoci Biblia obsahuje dôležité texty o manželstve a veľmi ho vyzdvihuje, musíme si uvedomiť, že Biblia nie je kniha o manželstve. 

Manželstvo je v Biblii vedľajšou témou. Hlavnou témou je Boh. Každá strana Biblie je o Bohu: o jeho charaktere, svete, ľude, sľuboch, budúcnosti a sláve. Akékoľvek naše učenie o manželstve musíme najskôr vnímať vo svetle biblického dôrazu na Boha. Ak chceme mať o manželstve správnu predstavu, musíme ho vnímať vo vzťahu k Bohu.

Pre dobro svojho manželstva o ňom teraz na chvíľu prestaň rozmýšľať. Premýšľaj o Bohu. Keď sa usilujeme chápať, poznať a nasledovať Boha, veci zvyčajne dávajú zmysel. Venuj preto teraz nejaký čas premýšľaniu o tom, kým Boh je, a zabudni na seba a svoje manželstvo.  

Izaiáš, kapitola 40, je jedným z najfascinujúcejších biblických oddielov. Približuje nám nebo a vidíme v ňom zlomok z toho, aký ohromný a slávny Boh naozaj je. Relativizuje náš malý svet, egá a problémy. Boh chce konať v tvojom manželstve a prostredníctvom neho. Sústreď sa však najprv na Boha, ktorý ťa stvoril, ktorý vládne nad každým aspektom tohto sveta a ktorý ťa vrúcne miluje.

Otázka pre manželov: Ako často si navzájom pripomínate Božiu veľkosť? Ako si v tom môžete navzájom pomôcť?

Pokiaľ máte záujem o knihu Ty a ja navždy, nájdete ju v našom e-shope.

5/5 (20 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.