Slzy pokánia

https://www.pexels.com/photo/alone-man-person-sadness-236151/

  • 10. Aug '19
  • 45 sekúnd
  • 2579
  • 44

„Preto kajajte sa a obráťte, aby vám boli zahladené hriechy, prišli vám časy duchovného osvieženia od Pána… “ (Sk 3:19–20)

Pokánie zahŕňa istú dávku smútku, ktorú v dnešnej dobe tak často nevidíme. To slovo znamená nariekanie a dokonca stonanie. Nemyslím tým, že musíme mať ohromnú emocionálnu skúsenosť, ale verím tomu, že potrebujeme nejaké slzy pokánia. Potrebujeme vyjadriť nad svojimi hriechmi ľútosť a povedať: „Ó, Bože, zhrešil som proti tebe, a je mi to ľúto.“ Nie som emocionálny človek. Neviem prečo, ale nerozplačem sa ľahko. Ale keď som párkrát vo svojom živote plakal, bolo nad hriechom, ktorého som sa pred mnohými rokmi dopustil.

V deň, keď som prišiel ku Kristovi, som nevyronil ani jednu slzu. Neskôr som však prišiel domov, vyzrel som zo svojho okna na oblohu Severnej Karolíny a plakal som nad svojimi hriechmi. Vyznal som: „Ó, Pane, odpusť mi.“ A v duši sa mi rozľahol ten najúžasnejší pokoj. Od tej chvíle som vedel, že moje hriechy sú odpustené.

Modlitba dňa

Keď si spomeniem, ako som Ťa sklamal, milujúci Pane, pociťujem v srdci smútok. Odpusť mi moje slabosti.

4,9/5 (12 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Chcete dostávať EVS zamyslenia mailom? Prihláste sa na odber.

Kliknutím na tlačidlo „Prihlásiť“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.