7 modlitieb, keď sa snažíte prežiť deň

Photo by Pars Sahin on Unsplash, https://unsplash.com/photos/grayscale-photography-of-person-covering-face-jq00t2qSnwo

  • 26. Júl '24
  • 3 minúty
  • 396

Ak dnes čítate tento článok, je veľká pravdepodobnosť, že sa cítite vyčerpaní a snažíte sa nájsť energiu, aby ste zvládli celý deň. Nebojte sa, nie ste v tom sami!

Všetci máme dni (a obdobia), keď máme pocit, že nám došla energia a potrebujeme malú pomoc, aby sme mohli pokračovať. Preto sme pre vás pripravili sedem modlitieb pre prípad, že narazíte na múr. Tieto modlitby vám ponúkajú nádej a útechu a dodajú vám novú silu pokračovať vpred.

1. Modlitba za palivo Božieho Ducha

Pane, zápasím s pocitom vyčerpania a vyhorenia. Potrebujem palivo Tvojho Ducha, aby ma posilnil na cestu, v Zachariášovi 4:6 nám pripomínaš, že nie mocou ani silou, ale Tvojím Duchom. Som unavený zo snahy robiť veci vlastnými silami a vyčerpaný zo všetkého snaženia. Prosím Ťa, aby si vo mne prinášal hojné ovocie svojho Ducha a naplnil ma svojou prítomnosťou. V Ježišovom mene, amen.

2. Modlitba za svetlo Jeho tváre

Pane, keď hľadím do budúcnosti, moje srdce je plné pochybností a strachu. Cítim sa neistý v tom, čo ma čaká, a potrebujem Tvoju tvár, aby mi osvietila cestu. Prosím, pomôž mi nájsť cestu cez neistotu. Viem, že to nezvládnem sám, a pokorne Ťa prosím, aby si kráčal so mnou po úzkej ceste. Verím, že Tvoj Syn je Cesta, Pravda a Život, a moje srdce ho má nasledovať. Prosím, daj mi silu a istotu, aby som s Tvojou pomocou napredoval. V drahocennom mene Ježiša, amen.

3. Modlitba za novú perspektívu

Nebeský Otče, prichádzam dnes k Tebe s ťažkým srdcom. Ťaží ma bremeno mojej práce a zisťujem, že sa bojím svojich povinností. Pane, prosím Ťa, aby si mi pomohol získať novú perspektívu. Otvor mi oči, aby som v tom, čo robím, videl hodnotu a zmysel. Pomôž mi pochopiť, že každá úloha, aj tá najmenšia, má význam v Tvojom pláne. Prosím, daj mi silu, aby som Ťa na svojom pracovisku ctil. Ukáž mi, ako mám pristupovať k svojim povinnostiam s usilovnosťou a dokonalosťou, s vedomím, že pracujem pre Teba, nie pre človeka. Ďakujem Ti za Tvoju milosť a milosrdenstvo a za výsadu slúžiť Ti na mojom pracovisku. V Ježišovom mene, amen.

4. Modlitba za beh života

Milostivý Bože, keď čítam Žalm 119:32, kde sa píše: „Pobežím cestou Tvojich príkazov, keď uľavíš môjmu srdcu,“ priznávam, že sa cítim príliš slabý na to, aby som bežal. Prosím, daj mi výdrž, ktorú potrebujem, aby som mohol pokračovať v behu podľa Tvojich prikázaní. Milujem Tvoje slovo! Milujem Tvoje prikázania! Ďakujem Ti, že ma na trati života nenechávaš samého. Viem, že sa môžem spoľahnúť na Teba, že ma udržíš v behu. Prosím, rozširuj moje srdce čoraz viac, najprv pre Teba, potom pre druhých. V Ježišovom mene, amen.

5. Modlitba za sústredenie

Nebeský Otče, v súčasnosti je okolo nás veľa rozptýlenia a mám pocit, že moja myseľ nie je zameraná na Teba tak, ako by mala byť. Hluk sveta môže byť ohlušujúci a uberá mi silu. Prosím, zameraj moje srdce, myseľ, telo a dušu na Tvoju dokonalú vôľu. Presmeruj moje myšlienky na Tvoje slovo. Pomôž mi sústrediť sa na to, čo hovoríš, keď hovoríš tichým a pokojným hlasom. Prosím, upokoj ma svojou láskou a pomôž mi počuť Tvoj hlas viac než všetky ostatné. V Ježišovom mene, amen.

6. Modlitba za silu a obnovu

Bože, prichádzam pred Teba vyčerpaný a zaťažený. Snažil som sa všetko zvládnuť sám a zabudol som sa oprieť o Tvoju silu. Odovzdávam svoju vôľu Tvojej a prosím Ťa, aby si ma naplnil svojou milosťou a milosrdenstvom. Prosím, pripomeň mi, že nemusím šprintovať životom. Môžem spomaliť a tešiť sa z požehnaní, ktoré si mi poskytol. Pomôž mi zhlboka sa nadýchnuť a vedieť, že Ty si Boh. Obnov moje telo a poskytni mi odpočinok potrebný pre každý nový deň. Svoje bremená položím k Tvojim nohám a zoberiem si milosť a milosrdenstvo, ktoré budem nosiť so sebou. V Ježišovom svätom mene, amen.

7. Modlitba za doplnenie zdrojov

Pane, zúfalo potrebujem Tvoju pomoc, aby si osviežil môjho ducha, vlial mi novú silu a doplnil moje vyčerpané zdroje. Prosím, daj mi energiu, aby som pokračoval, aj keď mám pocit, že sa vzdávam. Viem, že Ty si zdrojom všetkej sily, a dôverujem Tvojej moci, že ma podrží. Modlím sa, aby si mi dal múdrosť, Pane, aby som vedel, ako hospodáriť s časom a úlohami. Pomôž mi určiť si priority a sústrediť sa, aby som mohol dosiahnuť to, k čomu si ma povolal. Ďakujem Ti za Tvoju nekonečnú milosť a lásku, Pane. Prosím, buď so mnou v tomto čase vyčerpania a daj mi odvahu vytrvať. Modlím sa v Ježišovom mene, amen.

Jennifer Waddle. Pôvodný článok nájdete na croswalk.com

5/5 (13 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.