Čo chceš?

Grigor Hristov @ Flickr.com, https://www.flickr.com/photos/greghristov/5839030516/

  • 29. Sep '12
  • 2 minúty
  • 4433

Steve Jobs nedávno oznámil blížiaci sa príchod nasledovníka iPhone, ktorý dokáže všetko to, čo starý iPhone, plus pripraviť raňajky.

Steve Jobs nedávno oznámil blížiaci sa príchod nasledovníka iPhone, ktorý dokáže všetko to, čo starý iPhone, plus pripraviť raňajky. Je to ako tradičný produkt Raja — jablko (Apple), Inc.— sa javí pôvabným pre oči a vhodným pre dosiahnutie múdrosti. Takisto to zvyšuje celkový problém túžby v súvislosti s duchovným životom.

Túžba má zvyčajne zlé meno v náboženských kruhoch. Autor J. Martin zaznamenáva, že my si ju zvyčajne spájame so sexuálnou a materiálnou túžbou a tie zvyčajne majú zlé meno tiež.

Ale túžba sama osebe — hoci ju pokrivuje hriech— je v skutočnosti nepostrádateľné dobro. Je to niečo, bez čoho by si nevstal z postele. Žalmista hovorí, že Boh uspokojuje tvoje túžby dobrými vecami — čo znie viac ako slogan reklamy, než niečo čo hovorí Stvoriteľ vesmíru.Ježiš sa opýtal Bartimea: Čo chceš? Ježiš bral ľudské túžby dosť vážne a kládol otázky, aby pomohol ľuďom objasniť ich túžby.

Takže mojou úlohou nie je dať túžbe padáka. Mojou úlohou je naučiť, ako ma môžu moje túžby viesť k osobe, ktorou ma Boh uspôsobil byť. Takže tu sú 3 pravidlá, ako spravovať naše túžby:

1. Uznaj svoju túžbu.

Nepotrebujem predstierať Bohu, že skutočne nechcem ten obrovský dom. On to už dávno vie. Pomenovaná túžba má menšiu silu ako skrývaná túžba.

2. Premýšľaj nad svojou túžbou.

Túžby sú také mocné, že niekedy mám tendenciu myslieť si, že ja som túžbou. Je tu skutočne úžasná sloboda vo vychádzaní z toho a uvedomovaní si, že ja nie som identický so žiadnou túžbou a že žiadna z nich nedostane právo veta nad mojím životom. Veľmi často, ako napríklad keď vtáci túžia lietať a ryby túžia plávať, ma moje túžby vedú k tomu, čo Boh uspôsobil, aby som miloval a robil.

3. Odovzdaj svoju túžbu.

Neznamená to — zrieknuť sa jej. Znamená to — uložiť to do kontextu mojej najväčšej túžby. Dokážem to urobiť iba preto, že to, čo ja chcem viac ako hocičo iné, je život. A život, ktorý chcem, môže byť nájdený iba v Bohu.

Ale nasledovník iPhonu vyzerá stále dosť dobre.

John Ortberg. © 2010
Pôvodný článok nájdete na: johnortberg.com

5/5 (5 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.