Horlivo ma hľadal

Photo by Ben Moreland on Unsplash, https://unsplash.com/photos/time-lapse-photography-of-orange-flame-J7fvaRBwRvA

  • 31. Aug '24
  • 54 sekúnd
  • 160

„Domu Oneziforovmu nech Pán udelí milosrdenstvo, lebo ma často obživil a nehanbil sa za moje okovy, ale keď prišiel do Ríma, horlivo ma hľadal aj našiel. Nech mu Pán dá nájsť milosrdenstvo v onen deň u Pána; a koľko sa mi naposluhoval v Efeze, sám najlepšie vieš.“ (2. Tim 1:16–18)

Horlivo ma hľadal. Keď sa Ježiš opýta svojich učeníkov, za koho ho ľudia pokladajú, odpovedia mu, že niektorí za Eliáša. Eliáš je obraz horlivosti. Eliáš vyjde na horu Karmel, porazí Baalových prorokov, zostúpi dole, znova vystúpi hore, modlí sa za dážď, zostúpi dole a šprintuje 24 km rýchlejšie ako Achábove kone, ktoré ťahajú jeho voz, pretože ruka Hospodinova bola s ním. A niektorí ľudia pozrú na Ježiša a povedia — presne túto horlivosť vidíme.

Keď sa tento obraz horlivosti snažia apoštoli tlmočiť gréckej kultúre, používajú obraz atléta. A volajú svätých: „Bežte ako bežal váš Pán. Nepozerajte napravo ani naľavo. Majte vždy pred očami cieľ. Bežte pred zástupov svedkov. Bežte na slávu vášho Pána. Je jedno, či ste rýchli alebo pomalí, ale bežte najlepšie ako viete, nech vo vás nezostane štipka síl, keď pretnete cieľ.“

Onezifor ma horlivo hľadal. Nech aj o nás môžu povedať, že sme boli horliví vo službe. Náš beh, naša horlivosť je svedectvom neveriacemu svetu. Náš beh, naša horlivosť je oslavou nášho Pána. Horlivo bežme. (ES 565)

Pane, nech mám cieľ vždy pred očami a bežím za odmenou nebeského povolania Božieho v Kristovi Ježišovi. Amen.

5/5 (7 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.