Nájdi radosť z Vianoc za šesťdesiat sekúnd

The U.S. Army @ Flickr.com, http://www.flickr.com/photos/soldiersmediacenter/2100136509/

  • 22. Dec '11
  • 1 minúta
  • 4730
  • 1

„Nájdete nemluvniatko, obvinuté plienkami, ležať v jasliach… “ Slová „obvinuté plienkami“ tvoria jednu z najlepších častí vianočného príbehu. Vysvetlím vám prečo.

„Nájdete nemluvniatko, obvinuté plienkami, ležať v jasliach… “ Slová „obvinuté plienkami“ tvoria jednu z najlepších častí vianočného príbehu. Vysvetlím vám prečo.

Táto zvesť bola určená pastierom. Prácu pastiera ľudia nepovažovali za vysokopostavené zamestnanie. Vlastne sa objavovalo na zoznamoch „špinavých“ povolaní.

„Mamy, nedovoľte, aby vaši synovia vyrástli a stali sa pastiermi.“ Takto asi znela ľudová pieseň z tej doby.

Pastieri sa teda prirodzene cítili nesvoji, keď mali ísť na nebeskú návštevu. Samých seba by nepokladali za pravdepodobných kandidátov, ktorí by mali navštíviť narodeného Spasiteľa a Kráľa. Sotva by pri Jeho dverách boli vítaní.

Preto im anjeli chceli oznámiť: Dieťa sa nenarodilo v prepychovom dome významného človeka. Nebýva v štvrti pre boháčov. Nie je oblečené do kvalitných a značkových detských šatočiek. To je pre vás znamením — je to dieťa v jasliach, oblečené do handier. Je ako vy. Je jedným z vás. Takže keď zaklopete na dvere, naširoko ich otvoria.

Toto je evanjelium pre pastierov. Je to dobrá správa pre teba práve teraz, v tejto chvíli, čokoľvek si pokazil alebo ešte len pokazíš. Keď si sklamaný z kariéry, so zranenými citmi, keď si zlyhal v manželstve, pokašľal to s financiami.

On prišiel na zem vchodom pre sluhov. Prišiel do utrpenia, bolesti, chudoby, sklamania, trápenia. Je ako ty. Je jedným z nás. Ak zaklopeš na dvere, naširoko ich otvoria.

Šťastné a veselé!

John Ortberg © 2011.

Pôvodný článok nájdete na: johnortberg.com

4,3/5 (6 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.