Poslal by nás Pavol do Filipis?

Chris Ford @ flickr.com, https://www.flickr.com/photos/chrisschoenbohm/6573154235/

  • 9. Jan '14
  • 1 minúta
  • 2575

Včera sme si so synom a manželkou čítali list Filipským. Pozastavil som sa pri tom, že Pavol, aj keď je tak veľkým apoštolom a koná veľké dielo, predsa nemá okolo seba veľa ľudí, ktorým by zveril dôležité úlohy.

Včera sme si so synom a manželkou čítali list Filipským. Pozastavil som sa pri tom, že Pavol, aj keď je tak veľkým apoštolom a koná veľké dielo, predsa nemá okolo seba veľa ľudí, ktorým by zveril dôležité úlohy. Keď chce poslať do Filipis niekoho, kto by ľuďom vo Filipis poslúžil, a kto by mu o nich priniesol správu, posiela Timotea. Prekvapilo ma, že hovorí: "Veď nemám nikoho iného, kto by tak zmýšľal a tak úprimne sa staral o vás, lebo všetci ostatní hľadajú len svoje a nie, čo je Krista Ježiša."

Pavol nielen, že nemá koho poslať, ale dokonca vidí, že tí, ktorí naokolo slúžia, hľadajú skôr svoj prospech ako prospech Krista. Mňa by to dosť trápilo. A Pavla to určite muselo trápiť. Ale Pavol sa nikdy nevzdal!

A nezľavnil ani zo svojich požiadaviek a predstáv. Nepovedal si, OK, ked nie je nikto poriadny, tak pošlem hocikoho a úloha bude splnená. Nie. Posiela Timotea, kvalitného človeka, brata, ktorému dôveruje. Lebo ide o dôležitú vec. A o tom to je. Božie kráľovstvo je dôležitá vec. Ak budujeme Božie kráľovstvo nemôžme vyslať len tak hocikoho.

Rozmýšľal som tiež nad tým, či by nás poveril Pavol dôležitou úlohou. Ale ak slúžime, ak sme aktívnymi kresťanmi preto, lebo nám to prinesie peniaze, alebo nás ostatní pochvália, alebo si tým upokojíme svedomie, tak Pavol by nás nikam neposlal. Ak viac ako Božie kráľovstvo riešime auto v akom sa budeme voziť, dom v ktorom budeme bývať, plat aký budeme dostávať, výhody, ktoré budeme mať, nikdy z nás nič nebude.

Pavol by takých ľudí do Filipis neposlal.

Lebo v skutočnosti rastu Božieho kráľovstva veľmi nepomôžu.

Druhým ľuďom čisto neposlúžia.

Slavomír Slávik. Slovenské Evanjelizačné stredisko
Pôvodný článok nájdete na slavo.evs.sk

5/5 (3 hlasy)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.