Sexy, úspešný a inteligentný

Brandon Warren @ Flickr.com, http://www.flickr.com/photos/brandoncwarren/6579342767/

  • 1. Nov '12
  • 2 minúty
  • 6449

Nemal výzor, aby sme po ňom túžili. Opovrhnutý bol a opustený ľuďmi. (Izaiáš 53:2)

Nemal výzor, aby sme po ňom túžili. Opovrhnutý bol a opustený ľuďmi. (Izaiáš 53:2)

Prežívaš dnes nádej? Zamysli sa. Aká časť tvojej nádeje je spojená s prísľubom tvojej atraktívnejšej, prosperujúcejšej, pôsobivejšej budúcnosti — keď ťa ostatní budú obdivovať? Prežívaš sklamanie? Aká časť tvojho sklamania je spojená s tým, že niekto neschvaľuje tvoje konanie?

Svet má svoju dobrú správu a neustále ju káže: buď sexy, úspešný alebo inteligentný a budeš zachránený. Budeš zachránený pre nebesá úcty, túžby a závisti iných — a rôzne výhody s tým spojené. Budeš zachránený od pekla odmietnutia a ľahostajnosti — a ďalších vecí, ktoré sú s tým spojené.

Čím ste zmyselnejší, úspešnejší alebo inteligentnejší — a najlepšie keď všetko dokopy — tým väčšiu istotu máte, že ste zachránení. Podľa tohto evanjelia ste ospravedlnený prijatím ľuďmi. Posvätenie prebieha sebazdokonaľovaním.

Je to pôsobivé evanjelium. Je to isté, pretože väčšina našej ekonomiky je ním poháňaná.

Ale to nie je evanjelium. Dáva sľuby, ale neplní ich. Ak dosiahneme prijatie, ktoré hľadáme, čoskoro zistíme, že toto nie je spasenie. Prijatie dnes sa zvyčajne mení na odmietnutie alebo ľahostajnosť zajtra. Dokonca aj trvalý svetský úspech neprináša trvalé uspokojenie.

Toto evanjelium zanecháva takmer každého s pocitom odsúdenia.

Ak sa namáhate a ste preťažení pod útlakom tohto ne-evanjelia, počujte Ježiša: „Poďte ku mne… a ja vám dám odpočinutie. Vezmite na seba moje jarmo a učte sa odo mňa, lebo som krotký a pokorný v srdci, a nájdete si odpočinutie duše, lebo moje jarmo je lahodné a moje bremeno ľahké." Matúš 11:28–30

Príď k Nemu. Príď taký, aký si práve teraz a prijmi to, čo tak zúfalo potrebuješ: Jeho spasenie a Jeho nádej.

Ježiš neprišiel pre zdravých, ale pre chorých (Marek 2:17). Neprišiel pre spravodlivých, ale pre hriešnikov (Lukáš 5:32). Neprišiel pre múdrych, ale pre bláznov, nie pre silných, ale pre slabých (1. Kor. 1:27).

Keď prišiel na zem, „nemal krásu, aby sme po ňom túžili" (Izaiáš 53:2). Nemal akademický titul (Ján 7:15). Jeho rodina bola chudobná (3. Mojž. 12:7–8, Lukáš 2:24) a prišiel z neznámeho mesta v nevýznamnom regióne (Ján 7:52). Jeho úspechom bola krutá smrť — dal svoj život, aby stroskotanci ako my mohli mať večný život.

Ježiš všetko spravil naopak, aby si mohol počuť skutočné evanjelium: Ver v Neho a budeš spasený (Skutky 16:31). Nepotrebuješ byť sexy, úspešný alebo inteligentný. Stačí, keď uveríš v Neho (Ján 11:26). Potrebuješ len činiť pokánie za svoje hriechy — zbav sa svojho ťažkého bremena — a prijmi zdarma Jeho dar (Rímskym 6:23).

Príď! Polož svoje bremeno na Ježiša, On sa o teba postará (1. Pt 5:6–7). Nájdi odpočinok pre svoju dušu v úplnom odpustení tvojich hriechov a v nebi v Otcovom večnom prijatí. Je to jediné prijatie, ktoré skutočne potrebuješ. A On ho hojne dáva všetkým, ktorí k Nemu prídu skrze Ježiša.

By Jon Bloom © Desiring God. Website: desiringGod.org

Pôvodný článok nájdete na: www.desiringgod.org

4,4/5 (5 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.