Vytrvalosť

https://unsplash.com/photos/4F1ijaoCTlg

  • 23. Okt '21
  • 1 minúta
  • 1530
  • 42

… aby zotrvali vo viere… Sk 14:22

Vytrvalosť je znakom pravých svätých.

Život kresťana nie je len o začiatku života s Bohom, ale aj o pokračovaní takéhoto života. S kresťanom je to rovnako ako s Napoleonom. On povedal: „Víťazstvá ma spravili tým, čím som a víťazstvá ma musia udržať.“ V Bohu, drahý brat v Pánovi, víťazstvo ťa spravilo tým, čím si a víťazstvo ťa musí udržať. „Vždy vyššie“ musí byť tvoje motto. Jediný pravý víťaz je ten, ktorý bojuje, až kým neprestane znieť vojnová poľnica a ten potom prijme korunu. Vytrvalosť je teda cieľom všetkých našich duchovných nepriateľov. Svetu nevadí, ak si na čas kresťan, ak ťa dokáže zviesť z tvojej púte, aby si sa usadil kupovať a predávať na jarmoku márnivosti. Telo sa usiluje zviazať ťa a zabrániť tvojmu napredovaniu do slávy.

„Ťažké je byť pútnikom, vzdaj to. Či mám byť vždy hanobený? Nikdy si nemám dopriať? Daj mi priepustku z tejto nekonečnej vojny.“

Satan podnikne mnoho zúrivých útokov na tvoju vytrvalosť. Na ňu mieri svoje šípy. Bude sa snažiť zdržiavať ťa od služby. Bude ti naznačovať, že sa nič nemení a že si chceš odpočinúť. Pokúsi sa unaviť ťa utrpením, bude ti šepkať: „Rúhaj sa Bohu a zomri!“ Alebo napadne tvoju vernosť. „Načo je dobré byť taký horlivý? Buď ako ostatní, spi, ako to robia oni, nechaj svoju lampu vyhasnúť, ako to spravili ostatné panny.“ Alebo napadne tvoje zmýšľanie o náuke. „Prečo sa držať tohto učenia? Múdri muži sa stávajú liberálnejší, odstraňujú staré hranice, choď s dobou.“

Nes teda svoj štít, kresťan, blízko svojho brnenia a mocne volaj k Bohu, aby si skrze Jeho Ducha mohol vytrvať až do konca.

4,6/5 (22 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.