Danosť

https://unsplash.com/photos/_CeW6TRUWws

  • 11. Jún '22
  • 1 minúta
  • 947
  • 5

Ukážka z knihy Božia múdrosť pre zmysluplný život

25. február

Hospodin múdrosťou položil základy zeme, upevnil nebesá svojou rozumnosťou; Jeho znalosťou sa pretrhli prahlbiny a rosu kropia oblaky. (3:19–20)

Danosť. Boh stvoril svet svojím svätým Slovom a múdrosťou (1. február). My máme žiť svoj každodenný život podľa Jeho Slova a múdrosti. Pretože „jediná múdrosť, pomocou ktorej môžeme zvládnuť každodenné záležitosti v súlade s ich prirodzenosťou, je múdrosť, ktorou ich Bohom stvoril a usporiadal.“ Boh stvoril svet tou istou svätou múdrosťou, ktorou k tebe prehovára v Božom Slove.

Existuje teda „danosť“ vecí, fyzická, spoločenská, morálna a duchovná, ktorú Boh votkal do usporiadania stvorenia. Ako sme už povedali (7. januára), nemôžeme sa k svojmu telu správať tak, ako sa nám zachce, bez následkov. Nemôžme sa k ľuďom správať, ako sa nám páči a očakávať, že budeme mať dobrých priateľov a silné rodinné putá. Nemôžeme si žiť sebeckým životom a čakať, že sociálne štruktúry zostanú nenarušené. Existuje však aj duchovný poriadok. Ak sa snažíme sústrediť svoj život na čokoľvek okrem Boha, vedie to ku krehkej identite a psychologickým poruchám. Podstatou múdrosti je vnímať tento Boží poriadok v živote a zosúladiť s ním svoj život.

V ktorej oblasti vzdoruješ usporiadaniu Božieho stvorenia?

Modlitba: Otče, keď som v pokušení urobiť niečo zlé, stále si hovorím, že sa mi to skrátka prepečie. Ale v konečnom dôsledku sa nikomu nikdy neprepečie hriech. Dobehne nás to. Vpíš túto pravdu do môjho srdca, aby som proti Tebe nehrešil. Amen.

Timothy Keller © EVS — UKÁŽKA Z KNIHY Božia múdrosť pre zmysluplný život

4,7/5 (22 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.