Mimo Teba nenájdem uspokojenie

Photo by Matthis Volquardsen from Pexels, https://www.pexels.com/photo/photo-of-sheep-on-field-2291039/

  • 30. Okt '20
  • 1 minúta
  • 1033
  • 142

Povedz mi… kde pasieš stádo, kde mu dáš odpočívať cez poludnie? Veľpieseň 1:7

Tieto slová vyjadrujú túžbu veriaceho po Kristovi, jeho dychtivosť po spoločenstve s Ním. Kde pasieš stádo? V Tvojom dome? Pôjdem tam, ak ťa tam nájdem. V osobnej modlitbe? Potom neustanem v modlitbe. V Písme? Potom budem horlivo čítať. V Tvojich prikázaniach? Potom celým srdcom budem kráčať v nich. Povedz mi, kde pasieš, pretože kdekoľvek stojí Pastier, tam uľahnem ako ovca. Iba ty dokážeš naplniť moje potreby. Mimo Teba nenájdem uspokojenie. Moja duša je hladná a smädná po občerstvení Tvojej prítomnosti.

„Kde tvoje stádo odpočíva cez poludnie?" Či za úsvitu alebo na poludnie, môj odpočinok musí byť tam, kde si ty a tvoje milované stádo. Odpočinok mojej duše musí byť v milosti, ktorú nájde len v Tebe. Kde je tieň skaly? Prečo by som neležal v ňom? „Prečo si mám zahaľovať tvár pri stádach tvojich druhov?" Máš druhov — prečo by som nemal byť jedným z nich?

Diabol mi hovorí, že som nehodný, ale ja som bol vždy nehodný, a predsa Ty si ma miloval. Preto moja nehodnosť nemôže byť prekážkou môjmu spoločenstvu s Tebou. Je pravdou, že som slabý vo viere, náchylný k pádu, ale moja slabosť je dôvodom, prečo by som vždy mal byť tam, kde Ty pasieš svoje stádo. Aby som zosilnel a bol v bezpečí vedľa stojatých vôd.

Prečo by som sa mal odvrátiť? Nie je pre to žiadny dôvod, ale sú tisíce dôvodov, prečo by som nemal. Ježiš ma privoláva. Ak sa na chvíľu vzdiali, je to preto, aby som si viac cenil Jeho prítomnosť. Teraz, keď som zarmútený a skľúčený, pretože som ďaleko od Neho, On ma privedie znova do chráneného kútu, kde jahniatka sú chránené pred spaľujúcim slnkom.

5/5 (27 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.