Odpočinok v Bohu

https://unsplash.com/photos/FD_sabE544U

  • 4. Jún '22
  • 1 minúta
  • 1021
  • 1

Ukážka z knihy Božia múdrosť pre zmysluplný život

11. február

Bázeň pred Hospodinom vedie k životu; ten, kto ju má, odpočíva sýty, nenavštívi ho nešťastie. (19:23)

Odpočinok v Bohu. Tí, ktorí sa boja Boha, v Ňom nachádzajú uspokojenie. Druhá časť verša doslova hovorí „strávi noc“ sýty, to znamená, že Boh je ako útočisko v búrke.

Ako je možné žiť život, ktorý nenavštívi nešťastie? Neznamená to, že nebudeme mať problémy, ale že problémy neprekonajú našu spokojnosť. Problémy ti môžu vziať čokoľvek, okrem Boha. Ak teda Boh pre teba predstavuje silnejšiu ochranu, hlbšiu istotu a väčšiu nádej než čokoľvek iné v tomto svete, nebojíš sa problémov. Spoliehať sa na Boha v trápení je duchovná zručnosť, ktorú sa možno naučiť iba v trápení. Ťažkosti nás okrádajú o pozemské pohodlie a potom nás modlitba a uvažovanie o Božom Slove privádzajú bližšie k Bohu, aby sme mohli dostať Jeho jedinečnú útechu. Tento proces je dlhý a často aj bolestivý, ale jeho ovocím je duchovná vyrovnanosť, ktorú nemôže vyvrátiť žiadny problém. Ježiš to zasľúbil všetkým svojim učeníkom (Mt 11:28–30).

Spomeň si, kedy si naposledy prechádzal veľmi ťažkým obdobím. Posilnilo alebo oslabilo to tvoj dôverný vzťah s Bohom? Si na problémy pripravený lepšie, alebo horšie?

Modlitba: Pane, sv. Augustín povedal, že naše srdcia sú nepokojné, dokým nenájdu svoje odpočinutie v Tebe. Ja, ale slobodne priznávam, že napriek tomu, že Ti dôverujem, som často nespokojný. Daj nech Tvoje vlastnosti: láska, trpezlivosť, moc, spravodlivosť a milosť, nie sú pre mňa len abstraktnými pojmami, ale mojou útechou. Buď môjmu srdcu skutočnejší skrze svojho Ducha. Amen.

Timothy Keller © EVS — UKÁŽKA Z KNIHY Božia múdrosť pre zmysluplný život

4,8/5 (27 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.