Olympijská lekcia pre manželov a manželky

Thomas Hawk @ flickr.com, https://www.flickr.com/photos/thomashawk/314816186/

  • 12. Feb '24
  • 2 minúty
  • 5895
  • 1

Soči mi pomáha byť lepším manželom. Prekvapujúca lekcia sa zobrazuje v párovom krasokorčuľovaní.

Olympijská lekcia pre manželov a manželky

Soči mi pomáha byť lepším manželom. A olympiáda tiež nanovo spôsobuje, že sa moja manželka vyžíva vo svojej úlohe. Prekvapujúca lekcia sa zobrazuje v párovom krasokorčuľovaní.

Vo svojej najlepšej časti toto podujatie zobrazuje silu a krásu jednoty: ako sa dvaja rozdielni ľudia stávajú jedným. Zlato ide dvojici, ktorá najlepšie ovládla schopnosť mužského vodcovstva a ženskej podpory tvoriacu jeden slávny celok.

On vedie, ona prijíma

On ju vedie na ľad a iniciuje každú časť ich programu. Ona prijíma vedenie a dôveruje jeho sile. Jeho surová fyzická sila sa zobrazuje viac ako tá jej; všetko dvíhanie, točenie a chytanie je na ňom. Ona dopĺňa jeho silu tou svojou; menšou a atraktívnejšou silou krásy, milosti, rýchlosti a rovnováhy. Zameraním jeho ako hlavy či lídra je zväčšovanie jej schopností. Jej zameraním je nasledovanie jeho vedenia a naznačovanie jej pripravenosti prijať jeho ďalší pohyb. On berie na seba zodpovednosť za oboch a ona dôveruje jeho vedeniu a vyžíva sa v ňom.

Ak on urobí chybu, ona zaplatí väčšiu fyzickú cenu; on zaplatí väčšiu emocionálnu cenu. Ona spadne, no on zlyhá! Takže sa on musí naučiť byť iniciatívny a riskovať. Ona mu musí pomáhať rozumieť jej pohybom a byť trpezlivá počas jeho učenia.

Je to umelecká forma, nie rozkaz. Je to usporiadanie, nie súbor pravidiel. Keď je prevedená dobre, je nádherný pohľad na partnerov, ktorí sú naplnení a tešia sa jeden z druhého.

Je to umelecká forma

Nebojujú o rovnosť na ľade; vlastnia ju ako čosi dané. Nebijú sa o férovosť. Sú zameraní na to, aby robili svoju časť dobre. Nikto nekričí: „utláčateľ!“, keď ju vedie po aréne, dvíhajúc ju a katapultujúc ju do trojitej otočky. Nikto si nemyslí, že je ponižovaná, keď nasleduje jeho vedenie, korčuľujúc vzad smerom k nemu. Nikto nevolá po tom, aby boli rovnostárski. „Do každého druhého Lutzovho skoku by mala hádzať ona jehu!“ Jeden druhého svojím prístupom dopĺňajú, aby sa stali jedným majestátnym celkom. Nikomu, a najmenej zo všetkých jemu, neprekáža, že ruže a plyšoví medvedíkovia hádzaní na ľad, keď si na konci vzájomne padnú do náručia, sú pre ňu. Je to jeho radosť.

Toto je viditeľný model toho, čo znamená mužské vedenie a ženská podpora. Je to umelecká forma, nie rozkaz. Je to usporiadanie, nie súbor pravidiel. Keď je prevedená dobre, je nádherný pohľad na partnerov, ktorí sú naplnení a tešia sa jeden z druhého.

Chce to cvik a trpezlivosť

Olympijskí korčuliari by ako prví súhlasili, že táto jednota vyžaduje cvičenie a trpezlivosť. Platia cenu za jej dosiahnutie v modrinách, porezaniach, vyvrtnutých členkoch a bolestivých pleciach. Avšak alternatívne prístupy len pridávajú viac bolesti a poskytujú menej uspokojenia.

Takže sa v Soči pozerajte, o čom odvaha spočívajúca vo vzájomnom dopĺňaní sa je. Potom vložte skutočnú odvahu do toho, aby ste robili veci správne, pokiaľ ide o veci srdca.

John Ensor © Desiring God. Website: desiringGod.org

Pôvodný článok nájdete na: www.desiringgod.org

4,5/5 (11 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.