On vybojuje tvoje boje

Karthik Chandrasekariah @ Flickr.com, https://www.flickr.com/photos/karthikc/434816988/

  • 19. Jan '12
  • 2 minúty
  • 3700

Na ceste smerom na juh z Banner Elk v Severnej Karolíne, bol dlhý strmý úsek, zatáčajúci sa cez hory Blue Ridge. Všimli sme si značku oznamujúcu únikovú zónu pre nákladné autá, vzdialenú jednu míľu.

Na ceste smerom na juh z Banner Elk v Severnej Karolíne, bol dlhý strmý úsek, zatáčajúci sa cez hory Blue Ridge. Všimli sme si značku oznamujúcu únikovú zónu pre nákladné autá, vzdialenú jednu míľu.

Uvažovali sme, či je vôbec možné postaviť takú únikovú zónu, ktorá by zastavila nákladiak bez bŕzd, ženúci sa dole kopcom. No za krátku chvíľu sme ju uvideli: odkláňala sa od cesty doprava ako akýsi 50 yardov dlhý výbežok cesty, iba mierne stúpajúci do kopca. Ale všade bol piesok. Jedna veľká kopa a potom niekoľko menších hromád. Bol to jemný, hlboký piesok, ktorý by bol schopný zastaviť nákladiak.

Prvých 9 kapitol Prvej knihy kronickej je akoby únikovou zónou, zastavujúcou rútiaci sa nákladiak. Zastavujú nás, keď sa snažíme prejsť Bibliou. Uvažujem, koľko ľudí sa rozhodne prečítať celú Bibliu, ale namiesto toho vletí a zastane v piesčitých rodokmeňoch 1. — 9. kapitoly Prvej knihy kronickej. Veľmi ťažko sa cez to dostávajú.

Iróniou je, že diaľnica cez Prvú a Druhú knihu kronickú je naplnená mnohými obrazmi Božieho milostivého zámeru. Keď sa dostaneme cez piesky kapitol 1 — 9, tieto obrazy sú pre našu vieru obrovským osviežením. Uvádzam jeden príklad, ktorý vás povzbudí, nakopne a povedie po diaľnici Blue Ridge Božieho zjavenia.

V čase vlády Chizkiju vyšiel proti Jeruzalemu asýrsky kráľ Sancheríb. A tak Chizkíja zhromaždil ľudí a vojakov na námestí pri bráne. Keď si zapamätáte, čo im povedal, spoznáte Božiu moc novým spôsobom. Povedal:

„Buďte silní a zmužilí. Nebojte sa a nestrachujte pred asýrskym kráľom, ani pred celým tým davom, ktorý je s ním, lebo s nami je väčší ako s ním. S ním je telesná sila, ale s nami je Hospodin, náš Boh, aby nám pomohol a viedol naše boje.“ A potom pisateľ dodáva: „Ľud sa spoľahol na slová júdskeho kráľa Chizkiju,“ (2. kronická 32:7, 8).

Chcem, aby sa to hovorilo o mne: „Ľudia sa spoľahli na slová Johna Pipera, pastora Betlehemského baptistického zboru“. To je môj cieľ: „rast a radosť tvojej viery“. Čo je „asýrskym kráľom“ v tvojom živote? Nech je to čokoľvek, pamätaj: „S tebou je väčší ako s ním!“ Keď mu dôveruješ, všemohúci Pán je na tvojej strane a vybojuje tvoje boje! „Nebojte sa! Stojte pevne a uvidíte záchranu Hospodinovu, ktorú vám dnes spôsobí… Hospodin bude bojovať za vás, vy buďte len ticho.“ (Exodus 14:13, 14).

Pastor John.

By John Piper. © Desiring God. Website: desiringGod.org

Pôvodný článok nájdete na: www.desiringgod.org

1/5 (1 hlas)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.