Učeníctvo nie je sexi!

Salim Al-Harthy @ Flickr.com, http://www.flickr.com/photos/abufaiqa/4408154571/in/photostream/

  • 5. Nov '12
  • 2 minúty
  • 3303

Ako väčšina rečníkov/pastorov rád rozprávam o obráteniach a víťazstvách! Ak však druhým rozprávame iba takéto príbehy, môžu si začať myslieť, že keď nevidia množstvo ovocia zo svojho úsilia, niečo s nimi nie je v poriadku.

Poznámka editora: Francis Chan v súčasnosti žije a slúži v štvrti Tenderloin (oblasti s nízkymi príjmami a extrémne vysokým počtom závislostí) v San Franciscu v Kalifornii. Každú nedeľu sa zíde skupina ľudí, aby spolu uctievali Boha, počúvali krátke vyučovanie a potom kráčali od domu k domu, modlili sa, slúžili a budovali vzťahy s ľuďmi v snahe podeliť sa o evanjelium a činiť učeníkov. Tento článok je reflexiou na jeho nedávne úsilie.

Už veľmi dlho som nič nenapísal. Väčšinu času som trávil budovaním nových priateľstiev a snahou vysvetliť mojim novým priateľom, že potrebujú Ježiša.

Prial by som si, aby som vám mohol rozprávať kopec príbehov o životoch, ktoré sa vďaka tomu zmenili.

Prial by som si, aby som mohol povedať, že stovky ľudí činilo pokánie a teraz verne slúžia Pánovi.

Namiesto toho som dosť smutný, keďže len veľmi málo z mojich nových priateľov je pripravených vzdať sa svojich životov a nasledovať Ježiša. Niektorí nie sú presvedčení, že potrebujú činiť pokánie. Iní nie sú presvedčení, že On je toho hodný.

Dobrou správou ale je, že pravidelne vidím Boha konať nadprirodzené veci (zažil som príliš veľa príbehov, aby som ich všetky napísal).

Očakával som, že tieto zázraky povedú k obráteniu, no teraz rozumiem, čo mal Ježiš na mysli, keď povedal: „Keď Mojžiša a prorokov neposlúchajú, nedajú sa presvedčiť, ani keby niekto z mŕtvych vstal." (Lukáš 16:31)

Ježiš nikdy nesľuboval prebudenie. V skutočnosti nám hovoril, že máme očakávať opak (2. Tim 4:3–4).

Aj keď boli ľudia svedkami nadprirodzených javov, zvyčajne ich to neviedlo k pokániu (Lukáš 10:13).

Čo ale Ježiš zasľúbil, je, že pri získavaní učeníkov bude s nami (Matúš 28:20).

Bol som toho skutočne svedkom. Nadprirodzené odpovede na modlitby sa nikdy nezunujú.

Ako väčšina rečníkov/pastorov rád rozprávam o obráteniach a víťazstvách! Ak však druhým rozprávame iba takéto príbehy, môžu si začať myslieť, že keď nevidia množstvo ovocia zo svojho úsilia, niečo s nimi nie je v poriadku.

Možno je táto úvaha zvláštnym slovom povzbudenia pre tých, ktorí druhým hovoria o Ježišovi a nevidia veľa výsledkov. Často nemusíme vidieť pokánie, no zažívame Božiu prítomnosť pri nás a užívame si pokoj z vedomia, že sme to skúsili.

A to dáva všetkému zmysel a hodnotu!

A tak, bratia moji milovaní, buďte pevní, neklátiví, rozhojňujte sa stále v diele Pánovom, vediac, že vaša námaha nie je márna v Pánovi. 1. Korintským 15:58

Francis Chan © 2012 ChurchLeaders.com

Pôvodný článok nájdete na: www.churchleaders.com

5/5 (2 hlasy)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.