Bláznovstvo poslušnosti II.

Photo by Ali Arapoğlu from Pexels, https://www.pexels.com/photo/unknown-person-sitting-indoors-2112049/

  • 21. Dec '19
  • 2 minúty
  • 1515
  • 6

Muž s moslimskými koreňmi mi vyrozprával príbeh:

Nikdy som si ani nepomyslel, že by som jedného dňa uveril v Ježiša. Dokonca už v škôlke ma učili, aby som bol nekompromisný. Šiel som do moslimskej internátnej školy. Tam nás učili, ako a prečo nenávidieť kresťanov. Na strednej a vysokej škole som bol veľmi aktívnym členom moslimských študentských organizácií. Ako študent a neskôr ako podnikateľ som šíreniu islamu venoval peniaze a čas.

Jedného dňa nastala v našej rodine kríza.

Modlil som sa päťkrát denne a dokonca som pridal aj polnočnú modlitbu. Modlil som sa tak niekoľko dní. Modlitby však neprinášali žiadne svetlo. Modlil som sa súbor bežných arabských modlitieb. Bol som povzbudený vyjadriť pocity srdca v miestnom jazyku. Volal som k Alahovi, aby pomohol svojmu služobníkovi. Bol som sám vo svojej izbe. Zrazu som pocítil veľký nával zlosti, beznádeje a absolútnej frustrácie.

Potom som počul hlas, ktorý povedal: „Ja som cesta, pravda a život.“ Hovoril mojím jazykom! Nevedel som, čo tie slová znamenajú. Niekoľko nasledujúcich dní a nocí som však ten hlas počul opakovať ich znovu a znovu.

Keď sa to dialo už niekoľko dní, modlil som sa: „Ak si Pán, ukáž mi to.“

Nasledujúce ráno som stretol priateľa, ktorého som osem rokov nevidel. Vravel, že ma už niekoľko týždňov hľadá. Povedal: „Myslel som na teba.“ Pozval ma na večeru do hotela. Keď sme sa v reštaurácii najedli, všimli sme si, že sa v susednej zasadačke začína stretnutie, kde mali hovoriť o evanjeliu. Prekvapilo ma to a aj šokovalo. Kamarátovi som povedal, že chcem odísť. Aj keď moje telo chcelo odísť, myseľ mu to nedovolila.

Zrazu som začul rečníka v zasadačke hovoriť: „Ježiš je cesta, pravda i život.“

Schmatol som kamaráta a spýtal sa ho: „Čo ten muž práve povedal?“ Kamarát otvoril Bibliu a ukázal mi štrnástu kapitolu v Evanjeliu podľa Jána. Prečítal mi presne tie slová, ktoré som počul vo svojich snoch.

Celý som sa chvel. Veľmi som zápasil, lebo som chcel utiecť, ale nemohol som. Počúval som ten hlas a čítal tie slová v Biblii, až kým som nakoniec neodovzdal život Ježišovi.

NIK RIPKEN © EVS — UKÁŽKA Z KNIHY BLÁZNOVSTVO POSLUŠNOSTI

4,8/5 (23 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.