Prekroč cieľovú čiaru

https://www.pexels.com/photo/close-up-photography-of-a-white-line-209981/

  • 25. Jan '20
  • 1 minúta
  • 1692
  • 88

„Dobre ste bežali! Kto vám zabránil naďalej poslúchať pravdu?“ (G 5:7)

Biblia je plná príbehov mnohých ľudí, ktorí mali nesmierny potenciál, avšak v duchovných pretekoch spadli a pohoreli. Jeden z nich bol kráľ Saul, ktorý bol menovcom Saula, ktorý sa neskôr stal apoštolom Pavlom. Kráľ Saul bol pekný, vysoký, odvážny a Bohom pomazaný stať sa kráľom Izraela. Dokonca aj prorokoval. Saul mal neuveriteľný potenciál, avšak opakovane Boha nepočúval. Do svojho života vpustil pýchu, dal priestor paranoji a žiarlivosti, ktoré ho napokon pohltili. Jeho život sa skončil tragicky na bojisku. Aký premárnený život.

Potom tu bol Samson. V jeho prípade môžeme hovoriť o sile. Mal úžasnú schopnosť prekonať svojich nepriateľov. Z každej strany by ich na bojisku zabil. Pri jednej príležitosti Samson zabil tisíc Filištíncov čeľustnou kosťou osla. Napriek tomu Samson pohorel. Pretože sa zahrával s hriechom, nakoniec sa hriech pohrával s ním a skončilo to jeho vlastnou smrťou.

Bol tu Gideon, ktorý mal veľmi pokorné začiatky a Boh si ho mocne použil na porazenie nepriateľov. Avšak ako sa Gideonov život schyľoval ku koncu, znížil svoj štandard a upadol do nemorálnosti a pýchy.

Každý zo spomínaných mužov začal dobre, no neskončil dobre. Na začiatku behali rýchlo, no nedostali sa cez cieľovú čiaru, ako sa dostať mali.

Apoštol Pavol však chcel byť v spoločnosti tých, ktorí dokončili preteky a pripojiť sa k radom tých, ktorí to dotiahli do kruhu víťazov Boha — mužov ako Káleb a Józue, ktorí skončili dobre. Pavol vyhlásil: „Dobrý boj som dobojoval, beh dokonal, vieru zachoval.“ (2. Tim 4:7)

Ak by sa dnes tvoj život mal skončiť, bol by si schopný vyhlásiť ako apoštol Pavol: „Dobrý boj som dobojoval, beh dokonal, vieru zachoval?“

4,7/5 (20 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Chcete dostávať EVS zamyslenia mailom? Prihláste sa na odber.

Kliknutím na tlačidlo „Prihlásiť“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.