Si dobrý správca Božieho majetku?

Pablo Lorenzo @ Flickr.com, http://www.flickr.com/photos/darkpaul/2904581085/

  • 18. Apr '11
  • 2 minúty
  • 4185
  • 2

Ako to zistiť? Zhromažďujeme si poklady v nebi alebo len šetríme, aby sme nemali nedostatok?

Prečo to nezistiť?

Možno by som sa mal trochu vrátiť a začať tým, o čích peniazoch to tu hovoríme. Keď sa pozrieme na podobenstvo o hrivnách alebo iné verše o správcovstve, vyplýva nám z toho, že sme správcami toho, čo nám Boh dáva — či už je to čas, alebo sú to peniaze, alebo je to naša momentálna pozícia, atď. Ale teraz konkrétne hovoríme o spravovaní Božích peňazí.

Pravda je, že sme na tento svet s ničím neprišli a ani si nič z neho nemôžeme odniesť. Rád sa pozerám na náš krátky pobyt tu na zemi ako na test. Spôsob, akým spravujeme to, čo nám bolo dané na zemi, určuje podstatnú časť našej budúcnosti. Zhromažďujeme si poklady v nebi (Matúš 6:20) alebo len šetríme, aby sme nemali nedostatok (Príslovia 11:24)? Ja osobne stále hľadám spôsoby, ako byť lepším správcom, a preto ma veľmi zaujalo toto…

Manažér Božieho majetku

Nedávno som počúval môjho obľúbeného kazateľa a ten mal zopár dobrých nápadov ako byť lepším správcom. Vysvetľoval, že dobrý (alebo aspoň seriózny) manažér vie, do čoho budú peniaze pod jeho kontrolou investované. Zamyslime sa nad tým — keby sme zavolali správcovi svojho majetku s otázkou, kam investoval naše peniaze, a on by to nevedel, a nemal by to ani ako zistiť, pretože to nie je zaznamenané, nebolo by nám všetko jedno, všakže?

Mali by sme — ako správcovia Božieho majetku — prinajmenšom vedieť, kam to všetko investujeme?

Sledujme si to

Navrhoval, aby sme si zaviedli účtovnú knihu a každý týždeň si zapisovali, koľko sme počas neho minuli. Videl som, ako to otvorí oči. Hlavne tým, ktorí veľa míňajú.

Po týždni potom môžeme zistiť, ako sme míňali Božie peniaze. Koľko percent z nich sme minuli na pomoc iným? A koľko na zhromaždenie pokladu v nebi? A koľko „na kávu“?

Uvažujete o tejto výzve?

Ja s ňou začínam tento týždeň a už sa veľmi teším (a trochu bojím), keď uvidím prvé výsledky. A viem, že mi to len prospeje. Chystám sa mať v mojej peňaženke každý týždeň kúsok papierika, kde si budem všetko zapisovať. Neskôr vám dám vedieť, ako to ide. :-)

Bob Lotich. © 2009. Christianpf.com

Pôvodný článok nájdete na: christianpf.com

5/5 (1 hlas)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.