Ten bol s Ježišom!

Photo by Annie Spratt on Unsplash, https://unsplash.com/photos/dIW_BYYydus

  • 19. Feb '21
  • 1 minúta
  • 1163
  • 5

„Lebo ich poznali, že boli s Ježišom.“ Sk 4:13

Kresťan by sa mal nápadne podobať na Ježiša Krista. Čítame krásne a podrobne opísané záznamy o Kristovom živote, ale najlepším opisom Ježišovho života je Jeho živý životopis, napísaný v slovách a skutkoch Jeho ľudí.

Ak by sme boli takí, ako o sebe vyhlasujeme, a akí by sme mali byť, boli by sme zobrazením Krista. Áno, tak nápadne by sme sa naňho mali podobať, že ľudia zo sveta by nás s Ním nemuseli každú chvíľu porovnávať a posúdiť: „Našlo by sa čosi podobného.“ Keď nás raz zbadajú, mali by zvolať: „Ten bol s Ježišom! Učil sa od Neho, podobá sa naňho, pochopil základný postoj muža z Nazareta, žije podľa neho a vidno to i na jeho každodenných skutkoch.“

Kresťan by sa mal na Krista podobať v smelosti. Nikdy sa nehanbi za svoju vieru! Povolanie pre teba nikdy nebude zahanbením. Daj pozor, aby si ho ty nezahanbil. Buď ako Ježiš, konaj odvážne pre svojho Boha! Napodobňuj Jeho milujúci postoj. Premýšľaj láskavo, hovor láskavo a konaj láskavo, aby ľudia mohli o tebe povedať: „Ten bol s Ježišom!“ Napodobňuj Ježiša v svätosti. Horlil za svojho Pána? Rob tak i ty! Buď vždy pripravený konať dobré. Nemárni čas, lebo je príliš drahý!

Zapieral Ježiš sám seba a nikdy nehľadel na vlastný prospech? Buď tiež taký. Trávil veľa času v modlitbách? I ty sa zapálene modli. Mal v úcte Otcovu vôľu? Podvoľ sa jej aj ty. Bol trpezlivý? Tak sa uč vytrvalosti. A nakoniec, ako dokonalý obraz Ježiša, snaž sa odpúšťať svojim nepriateľom. Nech ti v ušiach neustále znejú nádherné slová: „Otče, odpusť im, lebo nevedia, čo činia.“ Odpúšťaj v nádeji, že i tebe je odpustené. Zhrň žeravé uhlie na hlavu svojich nepriateľov tým, že k nim budeš láskavý. Spomeň si, že nám Boh hovorí, aby sme sa dobrým odplácali za zlé. Napodobňuj Ho teda vo všetkých ohľadoch a ži tak, aby o tebe hovorili: „Ten bol s Ježišom!“

5/5 (29 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.