V ťažkostiach

Rudolf Vlček @ Flickr.com, https://www.flickr.com/photos/kelehen/3760643151/

  • 14. Apr '12
  • 2 minúty
  • 3454

Každému z nás sa stane, že príde v živote zlé obdobie, či už je to smrť blízkeho človeka, rozchod s priateľom/priateľkou, neprijatie na vysnívanú školu, strata blízkeho priateľa, alebo nevyplnenie našich najväčších snov a túžob.

  • Každému z nás sa stane, že príde v živote zlé obdobie, či už je to smrť blízkeho človeka, rozchod s priateľom/priateľkou, neprijatie na vysnívanú školu, strata blízkeho priateľa, alebo nevyplnenie našich najväčších snov a túžob. Jednoducho existujú rôzne ťažkosti, veľké alebo malé, ktoré sa vyskytnú. Pán Boh ma naučil, že sú vtedy dôležité tri veci.

  • Starať sa o svoje telo

Často nás udalosti rania tak hlboko, že niekoľko dní, týždňov alebo mesiacov náš organizmus musí zápasiť so smútkom. Nemáme chuť spať ani jesť. Z Božieho Slova sa však dozvedáme: „Alebo, či neviete, že vaše telo je chrámom Ducha Svätého, ktorý je vo vás, ktorého máte od Boha, a že nie ste sami svoji?" (1. Kor. 6:19) Teda aj v trápení mysli na starostlivosť o telo. Prinúť sa jesť a spať, aj keď je to ťažké. Ak na to nemáš silu sám, popros niekoho blízkeho, aby ťa zo začiatku pravidelne kontroloval.

  • Starať sa o svoju dušu

Počas najbližšieho obdobia po bolestivej udalosti sa nedokážeme na nič sústrediť, len celé dni rozmýšľame, čo sa stalo a prečo. Pán Ježiš, keď sa blížila jeho smrť povedal: „Teraz je moja duša rozrušená, a čo povedať: Otče, zbav ma tejto hodiny? Ale veď som na to prišiel k tejto hodine." (Ján 12:27) Ďalšia zaujímavosť na Ježišovi je, že noc, keď ho chytili, bol v záhrade so svojimi učeníkmi. Obklopil sa jemu najbližšími ľuďmi. Obklop sa priateľmi! Nie každý z tvojich kamarátov si všimne, že sa niečo deje. To neznamená, že sú zlými kamarátmi. Ozvi sa im ty. Daj im vedieť, čo sa deje, čo ťa trápi. Tráv s nimi najviac času, ako sa dá. Staraj sa o svoju dušu, pretože je to vôľa Božia.

  • Starať sa o svojho ducha

Posledná a najdôležitejšia oblasť. Často nevieme ľudským rozumom pochopiť, prečo sa daná vec stala. Modli sa, pros Pána Boha o odpoveď. No, aj keď ti ju nedáva, miluj Ho celým svojím srdcom, pretože jedna vec je istá. Táto udalosť slúži na budovanie teba, tvojho charakteru. „Bratia moji, pokladajte si za najväčšiu radosť, že prišli na vás rozličné pokúšania, vediac, že skusovanie vašej viery pôsobí vytrvalosť." (Jakub 1:2–3)3

2012 Lara Micah.

Tento materiál môžete slobodne používať a zdieľať. Prosím nepýtajte zaň peniaze, uverejnite ho v nepozmenej podobe a uveďte odkaz na túto stránku. Ďakujeme

4,6/5 (5 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.