Zabudol si na niečo?

Photo by Ariel Paredes from Pexels, https://www.pexels.com/photo/photo-of-man-with-hand-on-chin-sitting-on-concrete-pavement-in-front-of-white-wall-2218208/

  • 21. Sep '19
  • 56 sekúnd
  • 1096
  • 252

Veď ja sa nehanbím za evanjelium (Kristovo): lebo mocou Božou je ono na spasenie každému veriacemu, najprv Židovi, a aj Grékovi. (R 1:16)

K lekárovi prišla žena s ťažkými popáleninami na ušiach. Povedal: „Za celú prax som ešte niečo také nevidel. Ako sa to stalo?“ Žena odpovedala: „Žehlila som a popritom pozerala televízor. Zrazu zazvonil telefón. Namiesto slúchadla som zdvihla žehličku a popálila si ucho.“ „To je strašné!“ povedal lekár. „Ale ako ste si popálili to druhé?“ „Neuveríte, ale ten človek zavolal ešte raz!“

Domnievam sa, že mnohí ľudia v cirkvi sú dnes, podobne ako tá žena, až príliš roztržití. V mnohých ohľadoch míňame cieľ a nechápeme, aké majú byť naše priority. Po prvé, stratili sme zo zreteľa, kto sú naši skutoční nepriatelia. Hollywood? Vláda? Podľa Biblie sú to: svet, telo a diabol. Myslím, že sme tiež zabudli na skutočné zbrane nášho boja. Sú nimi bojkoty a protesty? Nie. Sú to predovšetkým modlitba a Božie slovo. A napokon, myslím, že sme zabudli, čo je naše skutočné posolstvo. Je ním to, že sme proti homosexualite či potratom? Nie, naše hlavné posolstvo nie je negatívne, ale pozitívne: je to príbeh života, smrti a vzkriesenia Pána Ježiša.

Bojím sa, že ľudia vedia viac o tom, proti čomu my, ako kresťania, sme, ako o tom, začo sme. Vedia, čomu veríme? Vedia, čo si myslíme o Pánovi Ježišovi?

4,7/5 (11 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Chcete dostávať EVS zamyslenia mailom? Prihláste sa na odber.

Kliknutím na tlačidlo „Prihlásiť“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.