Čoho sa ženy obávajú

CIA DE FOTO @ Flickr.com, https://www.flickr.com/photos/ciadefoto/3223954930/

  • 3. Nov '11
  • 3 minúty
  • 6685

Ktoré oblasti vášho života sú tie, v ktorých prežívate najväčšie obavy? Bojíte sa toho, že zlyháte ako manželka? Ako matka? Ako zamestnankyňa? Ako priateľka? Možno sa obávate toho, že zlyháte ako kresťanka.

Ktoré oblasti vášho života sú tie, v ktorých prežívate najväčšie obavy? Bojíte sa toho, že zlyháte ako manželka? Ako matka? Ako zamestnankyňa? Ako priateľka? Možno sa obávate toho, že zlyháte ako kresťanka.

Zaujímalo by ma, či posledná obava sa vás týka rovnako ako mňa. Myslím si, že sa týka všetkých, pretože vieme, že sme hriešnici a naše srdcia nás ťahajú na miesta, kde nechceme byť. Bojujeme, aby sme zvládli deň s pocitom, že sme zachovali vieru, ale zámerne zaostríme na naše prešľapy. Počula som niekoľkých ľudí povedať, že ich najväčší strach je z toho, že sa vrátia k životom, ktoré žili predtým, než sa stali kresťanmi, a že to nebudú schopní zmeniť. Sme prirodzene hriešnici a zápas s  telom je veľmi ťažké vyhrať. Niet divu, že sa dostaneme do bodu, keď sa cítime, ako keby sme to už nikdy nemohli napraviť. Čím viac som bola presvedčená, že som „zlá kresťanka“, tým viac som akceptovala moje zlé správanie, pretože to bolo v súlade s tým, čo som si o sebe myslela. Viac ako to, snažila som sa udržať si tento imidž, hovela som si v tejto hanebnosti namiesto toho, aby som prosila Pána o pomoc pri uskutočňovaní zbožných rozhodnutí.

V čo veríš ako kresťanka? Myslíš si, že keď nedodržiavaš všetky Božie prikázania, že si zlyhala? Dúfam, že nie, pretože nikdy nebudeš prežívať pokoj, ak toto je tvoja definícia. Hovorím z vlastnej skúsenosti, nie z vymyslenej učebnice, a môžem ti povedať: Nikdy neuspeješ, keď tvoje očakávanie je, že môžeš úplne poraziť hriech. Mnohé z nás žijú v strachu z toho, že sklamú Boha, pretože ho vidíme sedieť na vrchole neba, čakajúceho na to, kým urobíme zlé rozhodnutie a kým nás dostane. Myslíme si, že sme vždy krok mimo od dodržiavania zákazov, a teda od Jeho prítomnosti a namiesto toho, aby sme požiadali o silu, ktorú v Ňom máme a ktorá nám pomáha odolávať hriechu a rásť v zbožnosti, namiesto toho skloníme hlavy a prosíme ho, aby nám dal novú šancu.

Báli ste sa niekedy toho, že šance sa raz minú?

Nejdem vám dať nejaký banálny citát, pretože čokoľvek by som povedala, je len slabým odvarom v porovnaní s pravdou, že Boh nás miluje a odpúšťa nám, pretože sme uverili v Krista a sme spasení. Boh definitívne nevidí naše hriechy, keď na nás pozerá. Vidí Ježišovu dokonalosť.

Je ťažké tomu porozumieť? Nevadí. Ste v dobrej spoločnosti. Chcem vás povzbudiť v tom, aby ste skúsili zmeniť spôsob uvažovania o „sklamaní“ Boha. Po prvé, keď si veriaca v Krista, nič, čo urobíš, ťa nemôže od Neho oddeliť. (Rímskym 8:38) Budeš naďalej hrešiť, ale nesmieš uveriť tomu, že si jeden veľký prepadák. Namiesto trávenia času lamentovaním kvôli tvojim chybám, modli sa a pýtaj sa, prečo sú tieto hriechy v tvojom živote prítomné. Pýtaj si radu od tých, ktorí prechádzali podobnými vecami. Povedz Pánovi každý deň, že potrebuješ Jeho pomoc, aby si mu mohla slúžiť celým srdcom, a buď disciplinovaná v trávení času pri Jeho Slove. Keď sa zameriaš na Bibliu, spoznáš Ho viac cez jej strany a seba spoznáš cez Jeho zasľúbenia, budeš mať stále viac a viac sily odolávať pokušeniu.

Po tom, čo oľutuješ a vyznáš svoje hriechy Pánovi, nedovoľ nepriateľovi nahovárať ti, že sa k tomu musíš v mysli vracať, pretože čím viac sa tým budeš zaoberať, tým viac to budeš opakovať. Začneš samu seba definovať cez svoje úbohé rozhodnutia namiesto toho, aby si sa na seba pozrela očami svojho Spasiteľa. Potom veľmi ľahko padneš do starých zvykov a do bezmocnosti. Namiesto toho oľutuj svoje hriechy, vzdaj sa Bohu a uvidíš, ako sa oslávi a oslobodí ťa od hriechu.

Modlím sa za to, aby keď sa prepracuješ cez svoje vlastné strachy zo „zlyhania“ v tvojom vzťahu s Bohom, si zistila, že každý človek v lavici vedľa teba (bez ohľadu na to, čo hovorí), pociťuje rovnaký strach. Verím, že toto je jeden zo satanových najmocnejších nástrojov, pretože keď sa mu podarí presvedčiť nás, že sme príliš zlí, aby sme boli dobrí, neostáva nám nič iné len sa prestať snažiť. Namiesto toho, pozri sa na svoj hriech zoči-voči, vyjadri ľútosť pred Bohom, dovoľ Jeho Duchu, aby ťa obnovil a priniesol pokoj, a začni kráčať cestou Božej vôle v tejto oblasti.

V každom dni nás Pán nechá stať sa zničenými poslušnosťou v prenasledovaní namiesto toho, aby sme vnímali víťazstvo. Nechá nás, aby sme sa stali natoľko vyčerpanými, aby sme konečne hľadali tvár Boha, ktorý nás potešuje tým, že nám dáva silu počas našej slabosti. Prehodnoťme naše zlyhania vo svetle láskavého Boha, ktorý nás volá tým istým dychom ako volal Mojžiša a Gideona.

Angie Smith @  2011

Pôvodný článok nájdete na www.growthtrac.com

5/5 (4 hlasy)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.