Lenivosť a modlitba nejdú dokopy

Graham Reznick @ Flickr.com, https://www.flickr.com/photos/aphasiafilms/4013698/

  • 4. Jún '12
  • 3 minúty
  • 7756
  • 7

Boh nás nielen zavolal, aby sme sa modlili za Jeho vôľu, ale aj podieľali sa na nej.

Pred niekoľkými týždňami som zavesil na twitter túto vetu: „Skrytá lenivosť v modlitbe nie je duchovná disciplína." Bolo to zdieľané niekoľkokrát, hoci, bolo aj zopár ľudí, ktorí povedali, že ten výrok je nejasný a požiadali ma o vysvetlenie. Takže tu je: Myslím si, že mnoho ľudí v mene Krista používa modlitbu ako ospravedlnenie svojej nečinnosti a lenivosti.a

Áno, ja SOM ÚPLNE ZA MODLITBU! Myslel som na Ježiša, ako robil také veci skrze silu modlitby, čo by spôsobili, že aj metodista by kričal. Avšak, sú niektoré veci, ktoré jednoducho nemôžeme ukryť v modlitbe a dúfať, že sa zlepšia. Nie, musíme konať! Veci, ako napríklad…

Keď potrebujete schudnúť, nezačnete sa „modliť kilá preč!" To sa jednoducho nestane!!! Budete musieť vstať z pohovky a cvičiť. Budete musieť prestať premieľať koláčiky v ústach. Budete musieť prestať piť 10 sódoviek denne! Môžete sa modliť ako chcete… ale ak nespojíte skutok s modlitbou, tak to NEPOMOŽE!

Ak je vaše manželstvo v ťažkostiach a na hrane, tak sa nebudete „modliť o návrat na to skvelé miesto na začiatku". Budete musieť začať dávať pozor na svoju ženu… a vypnúť TV. Budete ju musieť viesť… a to NIE len, keď budete od nej niečo chcieť. Budete musieť prestať byť naivný hlupák. A dámy, budete musieť prestať klebetiť o vašom manželovi so svojimi priateľkami. Budete musieť prestať hovoriť svojim deťom o tom, aký je ich otec smoliar.

Ak chcete, aby vás vaše deti obdivovali a rešpektovali, nestane sa tak „len pomocou modlenia sa za to". Budete musieť tráviť s nimi čas. Budete musieť hovoriť s nimi, dokonca aj o nevhodných témach. Budete musieť priznať aj svoje nedostatky a viny pred nimi a poprosiť ich o odpustenie. Budete sa musieť PRESTAŤ snažiť byť ich kamarátom, ale byť skutočne ich rodičom!

Keď ste na dne, nebudete sa „modliť len za peniaze na účet v banke". Budete musieť dať Boha na prvé miesto vo svojich financiách. Budete musieť prestať míňať peniaze na veci, ktoré nepotrebujete kúpiť a zapôsobiť na ľudí, ktorých nemáte radi. Budete si musieť spraviť rozpočet a žiť v rámci svojich prostriedkov.

Ak zápasíte s konkrétnym hriechom, ktorý vás neustále nakopáva, nebudete sa „modliť o odstránenie toho z vášho života". (Mimochodom, mnohí z vás sa o to pokúšali, a tak sa chcem spýtať: „Ako to ide?") Nijak… budete musieť urobiť to, čo hovorí Jakub 5:16: *„Vyznávajte si navzájom hriechy a modlite sa navzájom jeden za druhého." Povedať a vyznať to NAHLAS, druhej osobe, ktorá je vo viere silnejšia ako vy a ktorá vám môže pomôcť prejsť týmto problémom!

Ak ste vo vedení zboru a existuje taká situácia, ktorá je dominantnou a vašou službou, budete musieť niečo urobiť!!! Dávid sa nielen modlil a modlil a Boh cez jeho modlenie porazil Goliáša. Nie, Dávid vzal 5 kameňov, zišiel dole do údolia a vykonal prácu. Nemôžete byť nečinní v ťažkostiach a veriť, že „skrze modlitbu" Boh to odstráni. Ak ste vodcom a Boh prináša problém do vašej pozornosti, robí tak pravdepodobne preto, že očakáva od vás, že budete KONAŤ!

Mohol by som pokračovať, ale dostali sme sa k pointe. Modlitba je dôležitá! Modlitba je zásadná! Modlitba je nevyhnutná! Modlitba je tou mocou, ktorú by sme mali viac využívať nielen v kostole, avšak Boh nás nielen zavolal, aby sme sa MODLILI za Jeho vôľu, ale aj PODIEĽALI sa na nej. Príliš často sú kresťania ochotní modliť sa za veci a myslia si, že urobili všetko zo svojej strany… a potom sa hnevajú na Boha, že neurobil niečo úžasné, aby zakryli svoju lenivosť a pasivitu.

Nielen modliť sa k Bohu… ale aj spolupracovať s Bohom, ako On vedie!

Nech je to rok, keď sa budeme nielen modliť veľké prosby… ale urobíme aj veľké kroky a veríme, že tak ako sa modlíme a spolupracujeme, uvidíme Boha konať úžasné veci!

Perry Noble @ 2012

Pôvodný článok nájdete na: www.perrynoble.com

4,7/5 (9 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.