Zotrie tvoje obavy

Photo by Dominika Roseclay from Pexels, https://www.pexels.com/photo/woman-in-black-long-sleeved-shirt-1111029/

  • 22. Jún '19
  • 1 minúta
  • 2263
  • 10

V deň, keď by som sa mal báť, ja v Teba dúfam. (Ž 56:4)

Jedna možná odpoveď na skutočnosť, že naše obavy sú zakorenené v nedôvere je takáto: „S pocitmi obavy musím zápasiť takmer každý deň a cítim, že moja viera v Božiu milosť musí byť absolútne nedostatočná. Tak uvažujem, či vôbec môžem mať nejakú istotu, že som zachránený." Na takéto obavy odpovedám: Predstav si, že jazdíš na automobilových závodoch a tvoj nepriateľ, ktorý nechce, aby si preteky dokončil, ti blatom zašpiní predné sklo. Dočasne stratíš svoj zrak z cieľa a vychýliš riadenie, ale to neznamená, že skončíš so závodom. A určite to neznamená, že si na zlej dráhe. Inak by sa tebou tvoj súper a protivník vôbec nezaťažoval. Znamená to, že by si si mal zapnúť stierače.

Keď úzkosť zasiahne a rozmaže náš pohľad na Božiu slávu a dôležitosť budúcnosti, ktorú pre nás naplánoval, neznamená to, že sme neverní, alebo že to nedotiahneme do neba. Znamená to, že na našu vieru sa útočí. Pri prvom údere sa môže naša viera v Božie zasľúbenia zapotácať a vychýliť. Ale to, či ostane na dráhe a zvládne to až k cieľovej čiare závisí na tom, či z Božej milosti uvedieme do chodu cestu odporu. Či budeme bojovať proti neviere a obavám. Zapneme si stierače predného skla? V Žalme 56:4 je napísané: „V deň, keď by som sa mal báť, ja v Teba dúfam."

Všimni si, že tam nie je: „Nikdy nebojujem so strachom." Strach útočí a boj začína. Podľa Biblie nepredpokladáme, že praví veriaci nebudú mať žiadne obavy. Namiesto toho nám Biblia ukazuje, ako máme proti nim bojovať, keď zaútočia. Hovorí nám, ako si máme zapnúť stierače na okná.

4,8/5 (18 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Chcete dostávať EVS zamyslenia mailom? Prihláste sa na odber.

Kliknutím na tlačidlo „Prihlásiť“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.