Pravá viera sa nevie dočkať, kedy príde Pán Ježiš

Photo by Tobi from Pexels, https://www.pexels.com/photo/woman-looking-up-2346081/

  • 28. Sep '19
  • 1 minúta
  • 1580
  • 182

… tak aj Kristus bol len raz obetovaný, aby vzal na seba hriechy mnohých, a druhý raz sa zjaví nie pre hriech, ale na spásu tým, čo ho očakávajú. — List Židom 9:28 (ekumenický preklad)

Čo musíš urobiť, aby si mohol vedieť, že tvoje hriechy zmyla krv Pána Ježiša a že ťa pri svojom príchode zachráni pred Božím hnevom a privedie do večného života? Tu je odpoveď: Ver Pánovi Ježišovi tak, že budeš dychtivo očakávať Jeho druhý príchod. Náš verš hovorí, že On príde, aby zachránil tých, ktorí Ho (túžobne) očakávajú. Ako sa môžeš pripraviť? Ako zažívaš Božie odpustenie v Kristu a pripravuješ sa na stretnutie s Ním? Tým, že mu veríš tak, že túžiš, aby prišiel.

Túžobné očakávanie Krista je znakom, že Ho milujeme a spoliehame sa na Neho. Skutočne pravdivo Mu dôverujeme. Je aj falošná viera, ktorá chce len uniknúť pred peklom, ale vôbec netúži po Kristovi. Tento druh viery nespasí. Jej výsledkom nie je dychtivá túžba, aby Pán Ježiš prišiel. V skutočnosti by bola radšej, keby to ešte dlho odkladal, aby si mohla čo najviac užiť na tomto svete.

Ale viera, ktorá sa naozaj drží Pána Ježiša ako Spasiteľa, Pokladu, Nádeje a Radosti, je viera, ktorá spôsobuje, že túžime, aby prišiel. A takáto viera zachraňuje.

Preto ťa nabádam, odvráť sa od sveta a od hriechu. Obráť sa ku Kristovi. Prijmi Ho, privítaj Ho a priviň sa k Nemu. Nech nie je pre teba len poistkou pri pohrome, ale túžobne Ho očakávaj ako svoj najväčší poklad, Priateľa a Pána.

4,8/5 (21 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Chcete dostávať EVS zamyslenia mailom? Prihláste sa na odber.

Kliknutím na tlačidlo „Prihlásiť“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.